PLE DEL PARLAMENT
Política 15/10/2014

El PP al Govern: "Necessiten una consulta, però amb el psiquiatra"

Un diputat del PP acusa els partits sobiranistes de "transformar" els immigrants "en nous catalans per decidir el futur d'Espanya"

Sara González
1 min

BarcelonaAmb prou feines havien passat 20 minuts de l'inici del ple al Parlament quan el PP ha carregat contra el Govern per la seva intenció de treure les urnes en un procés participatiu el 9-N. "Necessiten una consulta, però amb el psiquiatra, perquè el seu comportament és paranoic", ha etzibat el diputat popular Sergio Santamaría tot adreçant-se a l'executiu que encapçala Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El parlamentari del PP ha deplorat que el Govern estigui exhibint una Catalunya de "l'esperpent i de la pandereta" impulsant un procés "il·legal". Al seu parer, l'alternativa a la consulta és "una estafa piramidal que necessita immigrants transformats en nous catalans per decidir el futur d'Espanya". Santamaría ha anat encara més enllà i ha comparat la situació amb el règim de Corea del Nord i de Cuba.

Segons ell, el Govern està disposat a tirar endavant una votació "sense cens" i amb "agents electorals" que s'encarregaran de "ficar dins les urnes el sí-sí dels votants" i ha acusat l'executiu d'haver "manipulat la informació meteorològica" per evitar més participació a la manifestació del 12 d'octubre que va convocar Societat Civil Catalana diumenge passat.

Tot plegat, en una pregunta inicialment adreçada a la vicepresidenta Joana Ortega sobre la protecció de dades personals. Ortega ha respost que s'està "respectant al màxim" aquesta llei i ha instat els populars a presentar una denúncia si realment tenen algun indici que s'ha incomplert la llei de protecció de dades.

stats