Política 15/05/2013

Lucena acusa CiU d'haver-se convertit en una "sucursal d'ERC"

El portaveu parlamentari del PSC assegura, a més, que la federació no rep "res a canvi", ni tal sols l'aprovació dels pressupostos

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimecres que CiU s'ha "transfigurat en una sucursal d'ERC" i compleix a ulls clucs el seu pacte de governabilitat mentre que els republicans no li donen "res a canvi", ni tan sols l'aprovació dels pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si jo fos un dels membres de CiU m'enfilaria per les parets. Perquè a CiU cal reconèixer-li que està complint a ulls clucs en el tema de la independència, que és el que més importa a ERC, però Esquerra no té ni la decència política de donar-los suport en els pressupostos", ha dit Lucena en declaracions a EFE. I ha afegit en aquest sentit: "Si et tapes els ulls i t'has perdut l'últim mig any de la política catalana, a dia d'avui confondries CiU amb una sucursal d'ERC; no fan res diferent del que a ERC més li importa, que és anar directes al xoc de trens i a la independència siguin quines siguin les conseqüències".

Lucena s'ha preguntat "quin negoci ha fet CiU" amb el seu pacte de governabilitat amb ERC si, "a l'hora de la veritat", els republicans no li permeten tirar endavant els comptes per al 2013 i ha de prorrogar les de l'any anterior. En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que els pressupostos que s'han prorrogat són els del 2012, és a dir, els que CiU va aprovar amb el suport del PP, que es va abstenir.

"Esquerra ha donat suport a uns pressupostos fills del PP", ha subratllat Lucena, que augura per a CiU "una contínua caiguda electoral a plom" mentre que "només un guanya", i aquest és el seu soci, ERC.

stats