Política 06/07/2017

El PSC vol que TV3 compensi els partits no sobiranistes per la cobertura de l'acte sobre el referèndum al TNC

Els socialistes emparen la seva demanda en "els criteris de pluralitat i equilibri informatiu" dels mitjans de comunicació de la CCMA

Marc Toro
2 min
El diputat socialista David Pérez arriba al Tribunal Superior de Justícia per declarar com a testimoni en el cas Forcadell

BarcelonaL'emissió en directe per part de TV3 de l'acte per explicar les garanties del referèndum al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) no va agradar al PSC. És per això que els socialistes han registrat una pregunta al Parlament adreçada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb la qual demanen una compensació per a les forces no sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de la cobertura feta per TV3 a l'acte polític dels partits PDECat i ERC, ¿quines cobertures té previstes fer per compensar la resta de partits polítics i complir amb els criteris de pluralitat de veus i l'equilibri informatiu en els mitjans de comunicació de la CCMA?", diu la pregunta, registrada aquest dimecres pel diputat i membre de la mesa David Pérez.

La formació que lidera Miquel Iceta ja va demanar la setmana passada una còpia de la documentació sobre el contracte de lloguer del TNC, així com dels serveis de muntatge tècnic i personal per a l'acte del 4 de juliol, amb l'objectiu de comprovar si l'organització d'aquest acte requeia en el Govern o Junts pel Sí (JxSí). Tot i no haver rebut encara els documents sol·licitats, el partit considera que la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la resta de l'executiu a l'acte –on també hi havia els diputats de la coalició independentista– no en justifica la cobertura.

La compensació que es demana ara recorda la que el PSC ja va exigir després de l'Onze de Setembre del 2015, en plena campanya del 27-S. En aquella ocasió va demanar a TV3 que retransmetés la Festa de la Rosa de Gavà, una de les cites més multitudinàries de la militància socialista, per compensar la cobertura de la manifestació independentista de la Diada. Per ordre de la Junta Electoral Central (JEC), Televisió de Catalunya va emetre finalment l'acte socialista, però ho va fer en diferit.

stats