Política 01/10/2012

Rubalcaba no aclareix si dóna suport que el PSC tingui vot propi a Madrid

El líder del PSOE diu que un referèndum "ha de ser legal i pactat"

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha aclarit aquest dilluns si dóna suport que el PSC tingui vot propi al Congrés de Diputats. Els socialistes catalans donen per fet un gest del PSOE després de les eleccions basques i tenir vot propi a la cambra espanyola, tal com publica avui l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco i davant la pregunta de si veu amb bons ulls que existeixi una nova agrupació del PSC a Madrid, Rubalcaba ha replicat dient que "no", però poc després ha dit que "en aquest moment el que toca és donar suport al PSC".

D'altra banda, el secretari general ha donat suport a la postura dels socialistes catalans sobre una consulta d'autodeterminació, que considera que "ha de ser legal i pactada". Ha insistit, a més, que el PSC és un "partit autònom" del PSOE.

Ha tornat a remarcar la seva aposta per un federalisme més potent i per canviar la Constitució si és necessari, però a partir d'un gran acord amb el PP i els partits nacionalistes. Ha assegurat que fa anys que aposta per un federalisme més significatiu i ha tornat a posar d'exemple una possible reforma del Senat per millorar les competències entre administracions, seguint el referent alemany.

Rubalcaba ha dit que hi ha "tres possibilitats" d'escenari en les eleccions electorals catalanes del 25 de novembre: la postura del president Artur Mas, que vol "anar-se'n d'Espanya a termini"; la del PP, que es mostra immòbil i vol "recentralitzar" Espanya, i la del PSC, que "vol resoldre el problema amb diàleg i un acord dintre d'Espanya per avançar sense trencar".

stats