Política 12/06/2019

El PSOE s’obre a una investidura amb l’abstenció dels independentistes

Ábalos tampoc tanca la porta a fer entrar ministres d’Unides Podem

Dani Sánchez Ugart / Germán Aranda
1 min
Comença el ball de la investidura

MadridEl PSOE no tanca la porta a una investidura amb l’abstenció dels independentistes. Fonts del partit han assegurat que apel·laran als 350 diputats de la cambra, sense exclusions, després d’haver allunyat en les últimes setmanes una investidura amb els vots d’ERC i el PDECat, que, no obstant això, s’han revaloritzar amb la confirmació del no de Ciutadans i el PP. Tot i així, encara asseguren que no volen negociar amb ells aquesta possible abstenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d’organització socialista, José Luis Ábalos, ha mantingut aquest dimecres diverses trobades amb els representants dels partits regionalistes i nacionalistes de la cambra, començant pel PNB, Compromís i UPN, els vols dels quals, si oferissin el seu suport a Sánchez, juntament amb el PRC càntabre, serien suficients per a la investidura. Les sumes sense independentistes, però, són difícils, sobretot perquè els regionalistes navarresos posen com a condició que el PSOE renunciï a governar a Navarra, amb els vots dels nacionalistes i independentistes bascos.

Per això, el partit ja no descarta una investidura amb els vots o l’abstenció del PDECat o ERC, partits amb els quals es reunirà demà la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, i amb qui fins ara no volia negociar. Tot i així, la prioritat del partit continua sent prescindir dels seus vots per a la investidura.

stats