Política 09/02/2015

Pedro Sánchez: "Si jo tingués un cas com el de Monedero, ja estaria fora de l'executiva"

El secretari general del PSOE assegura que no li "tremolarà el pols per fer fora els corruptes del partit" i revindica la seva formació com una de les "més transparents"

Ara
2 min
Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, a Telecino / ARA

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat en una entrevista a Telecinco que si el PSOE tingués "un cas com el de Monedero, ja estaria fora de l'executiva". "No em tremolarà el pols per fer fora els corruptes del partit", ha sentenciat. De fet, ha dit que encara que "no pugui garantir que no hi hagi corrupció", sí que ha promès que fer "l'impossible perquè els corruptes estiguin a la presó i tornin el que han pres". En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que el PSOE és "un dels partits més transparents d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podem ha sigut un dels temes centrals de l'entrevista. "La solució a Espanya no passa per un front popular com diu Podem, sinó per una esquerra moderna i transformadora", com diu que és el PSOE. Ha demanat saber quines són les propostes econòmiques de Podem, i ha afirmat, en aquesta línia, que el seu principal problema és que "han renunciat a reconèixer que la política té ànima i que l'ànima són les idees". I s'ha volgut dirigir als que "miren amb 'carinyo'" Podem: "El PSOE s'ha regenerat", ha afirmat.

Ara bé, preguntat per amb qui pactaria, Sánchez ha dit que "pactarà amb el partit que derogui la reforma laboral, digui 'no' als desnonaments, que reforci la lluita contra la violència de gènere i lideri la regeneració democràtica". Amb aquestes premisses, ha admès que pactar amb el PP, que "presumeix" de la reforma laboral, "és difícil, per no dir impossible", mentre que amb Podem "el problema és que no es posicionen". Amb tot, ha cridat que "davant del discurs de la casta de Podem i de la por del PP, hi ha el discurs de l'esperança del PSOE".

Treu ferro a les enquestes

Pel que fa el cicle electoral d'aquest any, que començarà amb les eleccions andaluses, seguirà amb les autonòmiques i municipals, continuarà amb les catalanes i acabarà amb les generals, Sánchez s'ha mostrat esperançat, sobretot perquè "les enquestes no són els vots de la ciutadania", en relació amb l'últim CIS, que va preveure que el PSOE baixarà a la tercera posició.

Sobre els eleccions andaluses, Sánchez ha dit que Susana Díaz és una "gran presidenta" que tenia "raons objectives" per avançar eleccions. "Les primàries obertes són una enorme oportunitat. Jo m'hi presentaré, i qui vulgui té la llibertat per fer-ho", ha dit en relació al fet que la presidenta de la Junta vulgui presentar-se també com a candidata a la Moncloa.

stats