Política 17/10/2019

Pedro Sánchez presidirà avui un gabinet de crisi sobre Catalunya

La Moncloa nega que es tracti del Consell de Seguretat Nacional, però inclou Interior i el CNI

Ara
1 min
Pedro Sánchez amb el el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa Moncloa informa que aquests darrers dies s'ha estat reunint un gabinet de crisi, un "comitè tècnic de coordinació" segons les fonts, amb els principals responsables de la seguretat de l'Estat per analitzar la situació a Catalunya. El govern espanyol nega que es tracti del Consell de Seguretat Nacional, l'organisme que hauria de fer un informe per aplicar la Llei de Seguretat Nacional, però a la pràctica els seus membres són els mateixos, ja que inclou el ministeri de l'Interior, el de Defensa i el CNI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comitè ja s'ha reunit els dies 10, 11, 14, 15 i 16. Avui està prevista una altra reunió a les 11 del matí que estarà encapçalada pel mateix president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska. Al final de la reunió, el ministre oferirà una roda de premsa.

En el comitè hi participen el gabinet de presidència del govern; vicepresidència; ministeri de l'Interior (Guàrdia civil, Policia Nacional, gabinete del ministre, gabinete de Plans de Coordinació, Subdirecció de Sistemes d'Informació i Comunicació per a la Seguretat i CNPIC); ministeri d'Exteriors (España Global); ministeri de Defensa (Ciberseguretat); ministeri de Justícia; ministeri d'Economia; ministeri de Foment; CNI i secretaria d'Estat de Comunicació.

Segons la llei 36/2015, el Consell de Seguretat Nacional seria l'encarregat de determinar els mecanismes d'enllaç i coordinació necessaris per aplicar la llei de Seguretat Nacional, que permet al govern espanyol establir una "autoritat funcional" per coordinar la seguretat en un territori concret de l'Estat espanyol.

stats