Política 19/01/2015

Podem creu que el 27-S serà només un "plebiscit sobre la continuïtat de Mas"

La formació liderada per Pablo Iglesias es distancia ara de Syriza i assumeix el discurs de "Grècia no és Espanya"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pablo Iglesias és el secretari general de Podem.

MadridPodem celebra que finalment hi hagi eleccions anticipades a Catalunya, però considera que no seran plebiscitàries, en la línia del discurs tant del PP com del PSOE. Durant la roda de premsa posterior a l'executiva del partit, la responsable d'anàlisi polític i social de Podem i membre del consell de coordinació, Carolina Bescansa, ha assenyalat que l'únic plebiscit que hi haurà el 27-S és sobre la "continuïtat del govern de Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Creiem que és molt de celebrar que per fi s'hagin convocat eleccions i molt de lamentar que Mas, després de tenir tanta pressa per treure les urnes al carrer, ara tingui tanta pausa per finalment fer-ho. Crec que les eleccions no seran plebiscitàries a no ser que es tracti d'un plebiscit sobre la continuïtat del govern de Mas", ha dit preguntada per la convocatòria.

Marca distància amb Syriza i assumeix el discurs de "Grècia no és Espanya"

Després de celebrar la convocatòria de les eleccions generals a Grècia per aquest proper diumenge, Bescansa ha volgut ara desmarcar-se de Syriza, tot i que Iglesias serà dijous a Atenes en l'acte final de campanya d'Alexis Tsipras. Tots els mitjans internacionals tenen un ull posat en uns resultats que veuen extrapolables a Espanya, però de la mateixa manera que han fet fins ara tant PP com PSOE per calmar els mercats, Podem ha avalat aquest dilluns la tesi que "Grècia no és Espanya" perquè estem davant del 4% del PIB de l'eurozona enfront la quarta economia amb més pes, ha dit Bescansa.

La responsable d'anàlisi polític i social de Podem ha deixat clar que existeixen moltes similituds entre el projecte polític de les dues formacions, però també "moltes diferències". "Crec que seria una inferència no legítima creure que el que passi a Grècia serà el que passi a Espanya", ha insistit.

L'estratègia del "descrèdit" del PSOE

Bescansa veu "normal" els atacs del líder del PSOE, Pedro Sánchez, a la seva formació perquè formen part de l"l'estratègia del descrèdit" que s'ha dut a terme des del seu naixement. "Primer ens van ignorar, després van riure-se'n de nosaltres. Després ens van anomenar friquis, i ara ens insulten. Forma part d'una estratègia de descrèdit que tothom identifica", ha defensat.

Justament en la roda de premsa de l'executiva del PSOE d'aquest dilluns, el secretari de política federal, Antonio Pradas, ha acusat Podem de "formar part de la casta de prepotents per mirar Andalusia per damunt les espatlles". Pablo Iglesias va congregar més de 7.000 persones a Sevilla aquest cap de setmana en un model de míting que es repetirà aquest cap de setmana que ve a València. Pradas ha acusat també la formació de "prometre la lluna" i de "prepotents", en la línia de l'ofensiva dialèctica que va iniciar diumenge Sánchez des de Viladecans.

stats