Política 10/03/2012

Presó sense fiança per l'exdirector de Treball de la Junta d'Andalusia

La jutge Mercedes Ayala xifra en en 887 els ajust "arbitraris" per a amics i membres del que Francisco Javier Guerrero va adjudicar entre el 1999 i el 2008 en els frau dels ERE. La Fiscaiia Anticorrupció estima que l'import puja a 933 milons d'euros

Ara
1 min

BarcelonaLa jutge ha decretat presó incondicional i sense fiança per Francisco Javier Guerrero, exdirector general de Treball de la Junta d'Andalusia, i un dels principals imputats en la trama dels ERO fraudulents. Se li imputen presumptes delictes de malversació, suborn, prevaricació dos de falsedat en document martical i un en document oficial. L'anunci coincideix amb el segon dia de campanya de les eleccions andaluses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La magistrada ha pres la decisió després que el fiscal ha fet una petició de pena que podria comportar fins a 18 anys de presó per Guerrero. A més a més, després de tres dies d'interrogatori, el fiscal va reclamar 933 milions d'euros de fiança en concepte de responsabilitat civil. Aquesta és la quantitat de diners públics que els investigadors calculen que es podria haver malversat mitjançant els ERO i altres ajudes de la Junta. Guerrero va ocupar el càrrec durant nou anys i en la seva declaració ha assegurat que els seus superiors, entre ells l'expresident andalús Manuel Chaves o el conseller Gaspar Zarrías coneixien l'ús que en feia dels fons públics.

stats