Política 30/07/2017

Rivera, sobre els membres del Govern: "No aniran més lluny, perquè al final la butxaca és el que realment els preocupa"

El líder de Ciutadans titlla els membres del Govern de "colpistes de cotxe oficial" i diu que "ser revolucionari en cotxe oficial és una mica contradictori"

Europa Press
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en la roda de premsa d'aquest dilluns

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha titllat de "colpistes de cotxe oficial" als membres del Govern de Catalunya i ha dit que, tot i que vulguin aconseguir la independència mitjançant un referèndum il·legal, temen ser sancionats, perdre el seu sou públic i posar en risc el seu patrimoni per incomplir la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquests senyors són colpistes de cotxe oficial, de sou públic, de continuar vivint del càrrec polític que tenen. Ser revolucionari en cotxe oficial és una mica contradictori, i aquests senyors que viuen molt bé, que tenen casa a la platja i temen que els treguin el patrimoni si incompleixen la llei", ha dit en una entrevista a Europa Press.

Això és, segons diu, el que fa mal als dirigents independentistes, les conseqüències d'una possible condemna d'inhabilitació per càrrec públic o haver de respondre amb el seu patrimoni pel diner públic destinat a organitzar un referèndum l'1 d'octubre. "Per això crec que no aniran més lluny, perquè al final la butxaca, el sou públic i el cotxe oficial és el que realment els preocupa", ha afegit.

La hipotètica inhabilitació de Puigdemont

Rivera ha defensat que a Espanya "s'han d'aplicar les lleis" en tots els àmbits i que "l'Estat de Dret actuarà" contra la celebració del referèndum. Creu que Puigdemont o qualsevol altre líder sobiranista que respecti la llei "serà inhabilitat", com li va passar a Artur Mas i a Francesc Homs. En aquest sentit, ha restat importància a les declaracions de Puigdemont en què ha dit que en cas de ser inhabilitat no ho acceptaria: "És com dir 'encara que em multi la policia, no ho accepto". Doncs ho pagarà, perquè si no, t'ho treuen del compte, com al senyor Mas", ha afirmat, i ha qualificat Puigdemont d'"un senyor que crida molt però al que després li fa por signar un decret" per convocar el referèndum de Catalunya perquè sap que és il·legal.

Sobre Junqueras, ha dit que evita signar documents relacionats amb el referèndum perquè no hi hagi proves escrites de la seva implicació i no el puguin imputar judicialment: "Està donant instruccions internes perquè no deixin rastre les decisions que el poden portar a la inhabilitació política".

Cop a la democràcia

Rivera ha qualificat de "cop a la democràcia" l'actuació del Govern, que "no respeta" ni la Constitució, ni l'Estatut de Catalunya ni el Reglament del Parlament. també ha destacat la falta de garanties en el procediment en el procés de modificació del reglament del Parlament, que han signat JxSí i la CUP.

A més, el líder de Ciutadans ha lamentat el que considera "el gran drama de Catalunya", que és "la ruptura del marc democràtic i de la convivència" i la "llavor de divisió i enfrontament" que els líders independentistes "han sembrat" entre els catalans. Ha afegit que, encara que en un futur hi hagi un govern "constitucionalista", "costarà anys reconciliar als catalans".

stats