Política 02/10/2019

Rivera pressiona Sánchez perquè el PSC se sumi a la moció contra Torra

El grup parlamentari de Cs anuncia una demanda contra Torra per la seva relació amb els CDR

G. A. / A. M.
2 min
Albert Rivera ahir durant la seva intervenció al Congrés de Diputats.

Madrid / BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha pressionat aquest dimecres des de l'Assemblea de Madrid al PSOE perquè doni suport a la seva moció de censura contra Torra que el partit presentarà dilluns al Parlament. "¿Com pot ser que un president en funcions no aprovi una moció contra el que diu que és el Le Pen de la política espanyola?", s'ha preguntat, i ha demanat "una reunió d'estat" amb Sánchez per parlar sobre la moció i sobre les possibles aplicacions de l'article 155 o la llei de seguretat. "Un govern en funcions no pot estar sol davant una situació així, s'ha d'unir amb l'oposició", ha dit Rivera, convençut que Sánchez "s'ha equivocat d'aliats" en relació als pactes municipals i a les diputacions amb partits independentistes, que li ha demanat un cop més que trenqui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera també ha volgut solidaritzar-se amb els periodistes "que en els últims dies han estat agredits i vexats pels separatistes", víctimes també "d'actituds masclistes". "Hi ha goma-2 a les detencions de la Guàrdia Civil, hi ha armes de foc i plànols de quartels", ha defensat el líder de la formació taronja, que creu que Torra vol "muntar un Parlament paral·lel, com Maduro, perquè no li agrada la majoria social catalana". "És moment de pensar més en el teu país que en el teu cognom, en la teva cadira, i jo ho penso fer, perquè em fa mal Espanya i concretament em fa mal Catalunya", ha afegit.

Denúncia contra Torra

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha anunciat d'altra banda la presentació d'una denúncia a la Fiscalia per demanar-li que investigui una presumpta relació entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i els membres dels CDR empresonats. "S'està preparant una denúncia per aquestes notícies que no deixen d'aparèixer a la premsa per la investigació de l'Audiència Nacional", ha assegurat, sobre "contactes entre Torra i l'expresident Carles Puigdemont amb el món radical separatista que opta per la violència". Carrizosa ha defensat aquest pas legal malgrat que la denúncia es basaria, doncs, en filtracions d'un secret de sumari sobre una investigació en marxa, de la qual la Fiscalia disposa de més informació. Preguntat sobre quin sentit té fer-ho, el diputat ha afirmat que "de vegades som els partits o els particulars els que hem de demanar a l'Estat que actuï", atès que "a Catalunya es percep sempre una falta d'actuació per part del gabinet de Pedro Sánchez en funcions". Per exemple, ha apuntat, això s'ha vist en la "passivitat de l'Advocacia de l'Estat perquè no és instada pel mateix Govern per interposar accions en defensa de la neutralitat dels edificis públics".

D'altra banda, el diputat ha assegurat que Ciutadans preguntarà als Mossos d'Esquadra, a través del Parlament, si han identificat alguna de les persones que en les últimes manifestacions independentistes han agredit periodistes.

stats