Roldán guanya les primàries de Cs i serà la candidata a la presidència de la Generalitat

La portaveu taronja s'ha imposat als seus 11 rivals amb el suport del 86,6% de la militància

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha sigut la vencedora de les primàries del partit per ser la pròxima candidata a la Generalitat amb el suport del 86,6% de la militància que hi ha votat. Roldán, que era l'aposta de la direcció del partit, s'ha imposat als seus 11 rivals per àmplia majoria. Nascuda a Tarragona, circumscripció per la qual és diputada, és llicenciada en dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i té el màster d'accés a l'advocacia. Ha treballat a l'administració local i, a part de diputada, va ser per un període curt de temps regidora a l'Ajuntament de Tarragona. A més, és senadora per designació autonòmica i portaveu de Cs a la cambra alta espanyola.

El reflex d'Inés Arrimadas

L'elecció de Roldán, que al llarg de les primàries ha anat sumant mostres públiques de suport dels seus companys diputats, arriba després que la fins fa poc líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, decidís presentar-se a les eleccions espanyoles i ara sigui portaveu al Congrés. En previsió d'aquest moviment, el partit va decidir promocionar-la donant-li més protagonisme davant dels mitjans de comunicació i al Parlament. El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ja la va assenyalar com a "molt bona candidata" quan va anunciar el procés de primàries.

Però el seu perfil no és del gust de tothom a Cs: malgrat que públicament ha rebut mostres de suport dels seus companys, hi ha veus que li recriminen que participés a la manifestació independentista de la Diada del 2013, quan es va organitzar una cadena humana. Roldán ha admès públicament que hi va anar –amb barretina inclosa–, però que ho va fer per no significar-se amb els companys de feina de la Diputació de Tarragona. De fet, el president de la Generalitat, Quim Torra, l'hi va recordar en un ple del mes d'abril. Els seus rivals, a més, li retreuen que té un estil molt similar al d'Arrimadas, que ella considera "un referent", i massa basat en eslògans de la formació taronja.

Reconeguda treballadora pels seus companys de feina, va ser la número dos de Cs a les eleccions catalanes per Tarragona tant el 2015 com el 2017, quan Matías Alonso va encapçalar les llistes electorals. Ara s'obre l'interrogant sobre si encapçalarà la llista de Tarragona de les pròximes eleccions o ho farà per Barcelona, per on tradicionalment es presenten els candidats a president de la Generalitat.

Més continguts de