Romeva avisa Rabell: "No hi ha millor oportunitat d'afrontar una revolta ciutadana que fer un nou estat"

El candidat de Junts pel Sí diu que els recursos d'un estat permetrien "impedir d'arrel" la corrupció

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha llançat un avís al candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, i en general a l'esquerra alternativa: "No hi ha millor oportunitat d'afrontar una revolta ciutadana que fer un estat i un país nou". Segons ha dit, ara Catalunya té "la possibilitat de fer-ho" i així apostar per la "transparència i el rendiment de comptes" per garantir que un eventual estat català sigui "un estat de dret". 

Romeva ha dit que amb les eines d'un estat es podria "impedir d'arrel" la corrupció, un problema "que ha de preocupar tothom". "No podem ser ambigus", ha afirmat durant la presentació del programa electoral de Junts pel Sí, al costat d' Artur Mas i Oriol Junqueras

Precisament Junqueras també s'ha referit en la seva intervenció a la lluita contra la corrupció. El president d'ERC i número cinc de Junts pel Sí ha explicat que un dels pilars del programa electoral és tot el que fa referència al "reforçament de l'administració i la governança", un àmbit que passa per "fer transparents les administracions" i aconseguir que les decisions es preguin "col·lectivament". De fet, ha dit que el procés de redactar la nova Constitució catalana "s'iniciarà amb la participació ciutadana".