Política 02/11/2014

Rull: "La consulta ja no només és de la Generalitat, sinó del conjunt del poble"

El coordinador nacional de CDC diu que "qui té les regnes del procés són els ciutadans a través dels voluntaris". Opina que si l'Estat impedeix la participació el 9-N, serà el "dia de la vergonya democràtica" per a Espanya

Ara / Agències
2 min

PuigcerdàEl coordinador nacional de CDC, Josep Rull, ha afirmat aquest diumenge que el procés participatiu del diumenge 9 de novembre "ja no només és de la Generalitat, sinó del conjunt del poble". "Qui té les regnes del procés són els ciutadans a través dels voluntaris". Rull ha fet aquestes declaracions durant un acte de la campanya de CDC pel doble sí a Puigcerdà l'endemà que el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, oferís al Govern aquesta plataforma multilateral per prendre les regnes del nou 9-N en cas de suspensió, malgrat que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha considerat que en qualsevol cas qui ha de liderar-ho és l'executiu d'Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas és que, per Rull, els ciutadans "no només se l'han fet seva [la consulta], sinó que la major part de l'operatiu està vinculat a voluntaris" que ja han rebut totes les instruccions, de manera que deixa entreveure la possibilitat que, en cas de suspensió, sigui la mateixa societat la que prengui les regnes del procés.

Rull ha assegurat que només una reacció "física" i "greu i severa" de l'Estat podria aturar el nou 9-N. "Ens costa molt imaginar quin impediment físic es pot produir", ha afegit. Ha assegurat que el Govern ho té "tot preparat" per al procés participatiu.

El dia de la "vergonya democràtica" d'Espanya

Pel coordinador de Convergència, si el Tribunal Constitucional torna a prohibir, com és previsible, el 9-N, diumenge que ve serà el "dia de la vergonya democràtica" d'Espanya. "Hem de poder demostrar tres coses: que som un poble amb dignitat i que no estem disposats que ens la trepitgin, que creiem en la democràcia i la defensarem contra els que la vulguin retallar, i que som amos del nostre futur i no estem disposats que hi hagi algú que decideixi en el nostre lloc", ha asseverat.

stats