Política 08/07/2015

El TC suspèn provisionalment el Comissionat per a la Transició Nacional

També admet a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat de la Generalitat contra la llei de racionalització del sector públic

Ara
1 min
El TC dón llum verda als recursos presentats pel govern espanyol. ACN

MadridEl Tribunal Constitucional continua admetent a tràmit els recursos que el consell de ministres ha anat aprovant contra algunes de les mesures clau de les institucions catalanes en el marc del procés sobiranista. Aquest dimecres, l'alt tribunal ha admès a tràmit el conflicte de competència contra el decret que recull la creació del Comissionat per a la Transició Nacional. El govern espanyol va explicar, el divendres dia 26 de juny, per què actuaven contra el decret 16/2015, de 24 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs també engloba el pla executiu per a la preparació de les anomenades estructures d'estat i el pla d'infraestructures estratègiques.

Com és habitual en aquests casos, ara la Generalitat té vint dies per aportar els documents que cregui oportuns i fer les al·legacions que consideri adequades. Ara bé, la decisió del TC implica la suspensió provisional automàtica de les disposicions recorregudes seguint el que estableix la Constitució quan el president del govern espanyol s'acull a l'article 161.2.

Els magistrats també admeten a tràmit el recurs contra la modificació de la demarcació de registres de la propietat, mercantils i de béns mobles de Catalunya, així com el recurs d'inconstitucionalitat que va presentar, en aquest cas, la Generalitat contra la llei estatal de racionalització del sector públic.

stats