Publicitat
Publicitat

El TC demana proves d'obediència als membres de la Sindicatura Electoral

L'alt tribunal dona 48 hores perquè aportin informació personalment

Primer pas del Tribunal Constitucional (TC) per suspendre també la Sindicatura Electoral. Després del ple d'aquest matí, els magistrats del TC han acordat demanar als síndics electorals que va nomenar el Parlament la setmana passada que informin de les mesures que estan adoptant per complir amb les seves resolucions, és a dir que aportin proves de la seva obediència. A més, els fan constar les possibles "responsabilitats penals" en què poden incórrer si no suspenen immediatament les seves activitats relacionades amb el referèndum. 

Tal com explica en la resolució comunicada aquest dimecres, el TC requereix personalment les cinc persones que integren la Sindicatura que ha de servir de junta electoral per a l'1-O que "en un termini de 48 hores informin el mateix TC de les mesures adoptades per complir amb la suspensió de la resolució del Parlament de Catalunya".  

A més, a petició de l'advocacia de l'Estat, el TC ha acordat ampliar la notificació del 7 de setembre a les persones que la mateixa Sindicatura va designar per conformar les juntes electorals territorials. El TC els adverteix que el seu deure és "impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada", particularment "de qualsevol acte o actuació". 

La resolució referida a la Sindicatura estén les seves advertències dels delegats territorials del govern de la Generalitat al director de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial de Publicacions (EADOP), al subdirector general del Diari Oficial i de l'Administració de l'EADOP, al subdirector general de Publicacions de l'EADOP, a la Cap de l'Àrea de Publicació Oficial de l'EADOP i als responsables dels butlletins oficials provincials.

Cinc experts integraran la Sindicatura Electoral

Dijous passat, el TC va admetre a tràmit el recurs del Govern contra el nomenament dels membres de la Sindicatura. En la providència se'ls instava de manera concreta a abstenir-se "de procedir al nomenament dels membres de les sindicatures electorals de demarcació i de la creació de cap registre o fitxer necessaris per a la celebració del referèndum".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT