Política 14/04/2014

Toni Comín veu com "una gran decepció" la proposta federal del PSOE perquè no inclou el dret a decidir

Junqueras rebutja el federalisme perquè depèn de l'acord i, per ara, l'Estat "ni reconeix Catalunya com a subjecte"

Roger Tugas
1 min
Comín i Junqueras, aquest dilluns a Barcelona / MANOLO GARCIA

BarcelonaL'exdiputat del PSC i líder de l'associació Socialisme Catalunya Llibertat, Toní Comín, ha afirmat aquest dilluns en una conferència-diàleg amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que "un federalisme que no reconegui la plurinacionalitat i la sobirania de Catalunya no és catalanista". Així, l'exsocialista, que dóna suport a la llista dels republicans a les eleccions europees, ha assegurat que "el projecte federal de Granada [del PSOE] és la gran decepció" i ha reconegut que quan es va aprovar aquesta proposta va ser quan va començar a decantar-se per l'independentisme com a projecte prioritari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Comín ha subratllat que "només té sentit la bandera del federalisme plurinacional si té dues banderers, i ara no té ni una mà d'aquí". Així, l'exdiputat ha explicat que ell només renunciaria a la independència si el PSOE i el PP es posessin d'acord per impulsar una reforma federal que inclogués el dret a decidir. "Potser amb totes les verges seria possible, seria un escenari miraculós", ha bromejat.

Al seu torn, Junqueras ha assegurat que "l'independentisme i el federalisme són legítims, el que està en discussió és què és més útil". Així, ha apuntat que el federalisme depèn que "l'altre s'hi posi bé" i, per ara, "l'altre no vol ni conèixer la nostra opinió, no ens reconeix com a subjecte". "El que no està en el mateix nivell de legitimitat és la democràcia i la no-democràcia", ha conclòs, apel·lant al dret a decidir.

stats