Política 12/01/2018

El Tribunal de Comptes citarà Mas, Ortega, Rigau i Homs "en els pròxims nou dies" pel 9-N

L'ens inicia els tràmits per determinar si hi va haver irregularitats en la consulta o no

Ot Serra
1 min
Artur Mas sortint del TSJC l’octubre del 2015.

MadridLa causa contra el 9-N, que s'investiga al Tribunal de Comptes, continua el seu curs. Aquest dijous l'ens fiscalitzador va notificar a les parts l'obertura del procediment -equivalent a l'obertura d'un judici oral- i va citar Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i la resta d'investigats "en un termini de nou dies". Ho va anunciar el mateix expresident de la Generalitat en una entrevista a 8TV en la qual va explicar que no assistirien físicament, sinó que hi anirien els seus advocats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta nova fase del procediment judicial es produeix després que els afectats avalessin la fiança de 5,2 milions pel procés participatiu que se'ls exigia. Prop de 3 milions es van dipositar amb diners provinents de la caixa de resistència de l'ANC i Òmnium, mentre que la resta s'han posat com a garantia a través de propietats personals dels investigats, que el tribunal va procedir a embargar. "Això significa que comença el judici i que d'aquí uns mesos el Tribunal de Comptes dirà si creu que som responsables de tants diners o no", va asseverar Mas durant l'entrevista, en què va afirmar que els exmembres del Govern no van malversar diners públics.

Els pròxims dies, doncs, el tribunal citarà totes les parts, que inclouen Societat Civil Catalana i Asociación de Abogados por la Constitución -l'acusació-, la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la Generalitat. Tenen cinc dies per presentar un recurs de reposició contra aquesta resolució, que les defenses ja han confirmat a l'ARA que no presentaran.

stats