Política 27/04/2016

Unió nega haver rebut un requeriment de CDC pel deute de CiU

Els d'Artur Mas reclamen els democristians que paguin el que els pertoca del passiu de la federació

Ara
1 min
El tercer dilluns de cada mes se celebrava sempre una reunió del comitè executiu nacional de CiU a la seu d’Unió.

BarcelonaCiU està en procés de liquidació i una de les qüestions més punxegudes és el repartiment del deute de la federació, un total de 6,8 milions d'euros. Aquesta setmana ha aflorat públicament la batalla per la divisió del passiu i, segons ha avançat RAC 1, CDC ja ha fet un requeriment als democristians perquè reconeguin la seva part de deute (1,8 milions) en el seu balanç. De fet, tal com va publicar l'ARA, els d'Artur Mas han assumit fins ara tot el deute.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, des d'Unió han negat haver rebut un requeriment formal per part de Convergència. És més, el líder dels democristians, Ramon Espadaler, ha atribuït les reclamacions econòmiques dels seus exsocis a la voluntat d'Unió de presentar-se a les eleccions espanyoles, ja que considera que CDC viu "obsessionada" per "una Unió que, tot i ser avui per avui extraparlamentària, planta cara i no dimiteix de la defensa del catalanisme centrat". En una carta a la militància, el líder del partit ha assegurat que Unió està en disposició de "construir una alternativa" a la majoria parlamentària de Junts pel Sí i la CUP. Tot això el mateix dia que l'eurodiputat Francesc Gambús anunciava que deixa Unió.

La picabaralla pel deute ha transcendit el dia després que el cap de files de Democràcia i Llibertat (DiL), Francesc Homs, advertís públicament a Unió que si tenien diners per a una nova campanya abans paguessin els deutes contrets amb Convergència.

stats