Política 07/10/2019

La CUP quadriplica el nombre d'avals que necessitava per presentar-se a les eleccions espanyoles

Vehí avança que participaran en els debats importants al Congrés, tot i apostar pel bloqueig

Xavi Tedó
2 min
Vehí i Botran, a les portes de la JEC, amb les caixes amb els milers d'avals

BARCELONADemostració de força de la CUP de cara a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. La formació independentista ha quadruplicat el nombre d'avals que necessitava i n'ha aconseguit més de 25.000. La candidata de la CUP, Mireia Vehí, no se n'ha amagat: "Estem molt contentes perquè hem assolit quatre cops el nombre de signatures que ens calien". L'ampli suport rebut al carrer genera, a parer de la CUP, bones expectatives d'assolir un bon resultat en la seva estrena al Congrés. De fet, a les eleccions del 2012 al Parlament, quan la CUP s'hi va presentar per primera vegada i va assolir tres diputats, el nombre d'avals va ser, si fa no fa, el mateix, i aleshores en necessitaven una mica més de 5.000.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albert Botran, número 2 de la candidatura, que ha acompanyat Vehí al TSJC a lliurar els avals, ha afirmat que l'elevat nombre d'avals demostra que "és necessària una veu que aposti per la ingovernabilitat i per posar en crisi l'Estat". "Només així podrem fer efectiva l'autodeterminació i l'amnistia per a totes les persones encausades", ha afegit.

Vehí ha avançat alhora que participarien en els debats importants al Congrés, tot i apostar pel bloqueig. "Si es vol derogar la reforma de la llei laboral, que ningú en tingui cap dubte, hi serem", ha sentenciat la fins ara portaveu del secretariat nacional. Sigui com sigui, Vehí ha advertit que la seva premissa és clara: "Volem portar el conflicte a Madrid".

El lliurament dels avals arriba just després que les bases de la formació donessin suport per àmplia majoria a les llistes que va proposar la comissió formada per membres del secretariat i del grup parlamentari divendres a la tarda.

Un 80% dels vots vàlids van donar suport a la de Barcelona, encapçalada per Vehí, i al voltant del 90% van fer el mateix amb les de Girona, que lidera Non Casadevall; Tarragona, amb Mariona Quadrada de número u; i Lleida, amb Francesc Gabarrell al capdavant, amb una participació del 26, 5% dels militants.

stats