Política 06/10/2019

La CUP ratifica per àmplia majoria les llistes del 10-N amb la participació del 26% de la militància

El percentatge del sí ha superat el 80% a Barcelona i el 90% a les altres tres demarcacions

Ara
2 min
Vehí, Botran i Reguant lideran la llista de la CUP a les eleccions espanyoles del 10-N

BarcelonaAquest dilluns es tanca el termini per registrar les candidatures a les eleccions generals del 10 de novembre. I entre els partits que ho acabaran fent hi serà, per primera vegada en unes espanyoles, la CUP, quan presenti les més de 5.000 signatures necessàries per avalar les candidatures a les quatre circumscripcions. A més, abans de presentar-les, la militància ha ratificat en una consulta interna les persones escollides per situar-se al capdavant: un 80% dels vots vàlids han donat suport a la de Barcelona, encapçalada per Mireia Vehí, i al voltant del 90% han fet el mateix amb les de Girona, que lidera Non Casadevall; Tarragona, amb Mariona Quadrada de número 1; i Lleida, amb Francesc Gabarrell al capdavant.

La CUP ha facilitat les dades en un comunicat enviat als mitjans de comunicació. A la premsa, però, no ha facilitat les dades de participació que, en canvi, si que ha traslladat als militants. Segons ha pogut saber l'ARA, un 26,5% dels militants cupaires han participat en la consulta d'aquest cap de setmana que inicialment havia d'acabar dissabte al vespre però que un error informàtic va obligar a ajornar fins a aquest diumenge a les 14 h.

Tot i que la decisió ja s'havia pres la setmana passada, en la consulta interna també es podia votar en contra que la CUP es presentés a les eleccions generals. Entre els militants de la demarcació de Barcelona aquest percentatge no ha arribat al 8% i ha estat una mica més alt en els casos de Tarragona (13,6%), Girona (15,3%) i Lleida (16%).

Vehí, Casadevall, Gabarrell i Quadrada de caps de llista

Mireia Vehí, Albert Botran i Eulàlia Reguant seran els tres primers noms per Barcelona. Aquest diumenge se n'han ratificat set més, els d'Aleix Auber, Esther De Alcázar, Maties Serracant, Pilar Castillejo, Julià de Jòdar, Eva Fernàndez i Ignasi Bea.

Pel que fa a les altres tres demarcacions, la militància ha validat els dos primers de la candidatura. A Girona, per tant, a Non Casadevall l'acompanya com a número 2 Maria Besora; a Lleida fan tàndem Francesc Gabarrell i Júlia Carbonell; i a Tarragona Mariona Quadrada i Sergi Saladié són els escollits.

stats