Política 04/10/2019

Vehí, Botran i Reguant lideraran la llista de la CUP a les eleccions espanyoles del 10-N

La formació independentista aposta per exdiputats i exalcaldes per fer el salt al Congrés

Xavi Tedó
2 min
Vehí, Botran i Reguant lideran la llista de la CUP a les eleccions espanyoles del 10-N

BARCELONALa CUP no se la vol jugar el 10-N. Els exdiputats Mireia Vehí, Albert Botran i Eulàlia Reguant lideraran la candidatura a les eleccions del 10-N per la circumscripció de Barcelona, segons ha pogut saber l'ARA, si les bases i les organitzacions que donen suport a la candidatura ho ratifiquen en la votació telemàtica que tindrà lloc dissabte. Vehí és l'actual portaveu del secretariat nacional, del qual forma part també Reguant. La llista, que ha proposat la comissió de llistes formada per membres del grup parlamentari i del secretariat, s'ha d'aprovar en la seva totalitat, cosa que ha aixecat alguns recels perquè hi havia nuclis que apostaven per poder escollir l'ordre dels representants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant el retrocés que va patir a les últimes eleccions catalanes, quan va passar de deu diputats a quatre, i sobretot a les municipals, on va quedar fora de ciutats com Barcelona, Lleida o Mataró amb un descens total del 24,32% del suport, els anticapitalistes han decidit posar tota la carn a la graella i aprofitar el capital polític d’exdiputats al Parlament per remuntar el vol en la seva estrena a les eleccions espanyoles. La tria d’aquests diputats respon a la voluntat dels cupaires d’"aprofitar el capital polític" que la formació ha acumulat tots aquests anys, amb "persones referencials i conegudes" pel moviment i per la societat.

La CUP també se servirà del capital polític del món municipal. L’exalcalde de Capellades, Aleix Auber, serà el número 4, mentre que el número 6 serà l’exalcalde de Sabadell Maties Serracant. Esther del Alcázar, de Lluita Internacionalista, ocuparà el cinquè lloc en una llista on hi ha l'exdiputada Pilar Castillejo i l'exdiputat i escriptor Julià de Jòdar, de números 7 i 8 respectivament.

Un altre exdiputat que torna a les llistes és Sergi Saladié, que serà el número 2 per Tarragona en una llista que encapçala l'exregidora de Reus Mariona Quadrada. Non Casadevall, cap de llista i regidor per Sumem Banyoles, abandera la llista de Girona, on farà tàndem amb la cap de llista per Girona del Front Republicà a les anteriors eleccions i membre de Poble Lliure, Maria Besora. A Lleida, l'exregidor de la capital Francesc Gabarrell serà el candidat cupaire, acompanyat de Júlia Carbonell, membre de la formació a Cervera.

stats