Política 19/07/2018

Vuit ministres de Rajoy donen suport a Casado en un dinar que ha irritat l'expresident

La candidatura de Santamaría continua assegurant que tenen més suports

Dani Sánchez Ugart
2 min
Màxima tensió entre Santamaría i Casado a les portes del congrés

MadridLa recta final cap al congrés del PP que triarà el pròxim president del partit, i que arrencarà demà divendres a Madrid, està precipitant suports de pes per als candidats. L'últim cop d'efecte l'ha donat el candidat Pablo Casado, que ha mantingut un dinar amb vuit ministres dels diferents governs de Mariano Rajoy que han signat una declaració conjunta de suport a la seva candidatura. Entre els convidats al dinar i signants del manifest hi havia l'excandidata María Dolores de Cospedal i l'exministra de Sanitat Dolors Montserrat. Mentrestant, l'altra candidata, Soraya Sáenz de Santamaría, també ha tingut un dinar de feina amb alguns dels seus col·laboradors, com els exministres Alfonso Alonso, Fátima Báñez, Íñigo de la Serna i Álvaro Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues trobades responen a la perfecció a la divisió interna que hi havia en l'executiu de Rajoy, entre l'anomenat G-8, els ministres crítics amb la gestió de l'aleshores vicepresidenta, i que inclou també Rafael Catalá, Juan Ignacio Zoido, José Manuel García-Margallo, Isabel García Tejerina i José Manuel Soria, tots ells presents en l'àpat de Casado, i els ministres fidels a Santamaría.

Segons han publicat alguns mitjans, el dinar de ministres de Casado, que el candidat assegura no haver convocat ell, sinó haver sigut "convidat", no ha agradat l'encara president del partit, Mariano Rajoy, que en les últimes jornades ha arrufat el nas davant del que considera una campanya crítica amb la seva gestió del jove cadell de Génova.

Els dos candidats busquen el seu cop d'efecte abans que els 3.082 compromissaris votin aquest dissabte qui volen que lideri el partit durant els pròxims anys. Totes les mirades continuen posades en el president del PP gallec i de la comunitat autònoma, Alberto Núñez Feijóo, que l'entorn de Casado considera que està amb ells, però que es continua resistint a donar un suport explícit. El polític gallec ha donat a entendre aquest dijous que potser ni tan sols diu a qui votarà, en un intent de mantenir la neutralitat, tot i que els dirigents provincials gallecs han començat a prendre partit per un o altre candidat.

Les dues candidatures es veuen amb possibilitats de sortir victoriosos de la votació de dissabte. El cap de campanya de Santamaría, José Luis Ayllón, ha assegurat aquest dijous mateix a Twitter que ja tenen un 63% dels compromissaris tancats, una xifra que xoca amb les que va donar l'equip de Casado en el seu moment, i que apuntaven que un 68% d'aquests delegats el votarien a ell.

stats