Política 01/09/2017

La dona que va agredir i insultar l'exlíder del PSC Pere Navarro serà jutjada la setmana vinent

El fiscal demana dos anys de presó i una multa de 3.600 euros per a l'acusada

P.e.
2 min
Pere Navarro, en una foto d'arxiu

BarcelonaLa dona que va agredir i insultar l'exlíder del PSC Pere Navarro s'asseurà al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona la setmana vinent. Dimecres es farà el judici pels fets que van passar el 27 d'abril del 2014 a l'entrada de la catedral de Terrassa, quan una dona sense antecedents penals va atacar Navarro, que llavors era diputat al Parlament i primer secretari del PSC. Per això, el fiscal demana dos anys de presó i una multa de 3.600 euros per a l'acusada per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, tenint en compte que aleshores Navarro ocupava un càrrec polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acusada i Navarro van coincidir a la catedral per assistir a la cerimònia de la primera comunió de diversos nens i nenes. Segons el fiscal, la dona sabia que Navarro era diputat i que havia sigut alcalde de Terrassa. "Amb l'ànim de menyscabar el principi d'autoritat", el fiscal relata que l'acusada va clavar un cop a l'esquena de l'exlíder del PSC mentre li deia: "Grandíssim fill de puta". L'acusació pública afegeix que, llavors, Navarro es va girar i la dona li va donar un cop de puny a la cara, sense causar-li cap lesió.

La dona serà jutjada dimecres de la setmana que ve i Navarro ha rebutjat rebre una indemnització. De fet, els dos van compartir un procés de mediació en el qual l'acusada va redactar una carta de disculpa per reparar el mal causat a l'expolític. Quan es va produir aquesta agressió, es va generar una polèmica política a Catalunya. Navarro va vincular l'atac al "clima de crispació" que, segons ell, havia originat el Procés, cosa que va desembocar en un intercanvi de declaracions entre partits.

stats