ELECCIONS 25-N
Política 22/10/2012

Ciutadans fitxa l'expresident de l'Espanyol Ferran Martorell i el president de l'Hospitalet per al 25-N

Albert Rivera alerta que el nacionalisme creix perquè socialistes i populars no mobilitzen l'electorat

Acn
3 min
Albert Rivera, acompanyat del president del CE L'Hospitalet, Miguel Garcia, i de l'expresident del RCD Espanyol, Ferran Martorell / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans (C's) i candidat pel 25-N, Albert Rivera, considera que victòries com les del PNB a les eleccions basques han estat motivades per la "no mobilització" dels votants del PP i el PSOE. "Si no es mobilitza la gent davant el nacionalisme, sempre guanya el nacionalisme", ha apuntat aquest dilluns fent al·lusió a Catalunya. Rivera ha fet aquestes declaracions a la seu del partit acompanyat de l'expresident del RCD Espanyol Ferran Martorell i el president del Centre d'Esports l'Hospitalet, Miguel Garcia, que junt amb l'advocat Javier Nart tanquen la llista electoral per Barcelona i se sumen al grup de personalitats de la societat civil que donen suport al programa de Ciutadans. En una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, Albert Rivera es mostra convençut que la irrupció amb força de formacions com Bildu, a Euskadi o la coalició liderada per Xosé Manuel Beiras Alternativa Galega de Esquerda (AGE), a Galícia, són una mostra del descontent de l'electorat del PSOE i del PP. "La trajectòria dels partit socialista i el Partit Popular fa que la gent no s'il·lusioni, i que els vegi més com un problema que com una solució", ha valorat el líder de C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha extrapolat aquesta situació a Catalunya "on sempre guanyen els nacionalismes", ha dit. Per aquest motiu, el president de C's presenta el seu partit com "l'alternativa" cap a tots aquells abstencionistes que abans votaven al PP o al PSOE. "Que tinguin una opció de progrés i reformista aquells que mai més que tornaran a votar a socialistes o populars", ha subratllat.

Nous fitxatges

La llista electoral de Ciutadans per Barcelona es tanca amb un grup de personalitats de la societat civil els quals amb la seva presència a la candidatura com a independents volen mostrar el seu suport cap el projecte de C's. És el cas de l'advocat Javier Nart, número 85, l'expresident del RCD Espanyol Ferran Martorell i el president de l'Hospitalet, Miguel Garcia, que ocupen els llocs 83 i 84, respectivament.

Garcia ha estat fins fa poc una cara visible dins el PSC, i especialment a l'Hospitalet de Llobregat com a un dels directius de l'equip local de futbol. Afirma no sentir rancúnia cap a la formació que ara lidera Pere Navarro. "Crec que és un partit necessari per a la societat", assegura. Tot i així, ha lamentat la "indefinició" del PSC a l'hora de tractar la unitat de Catalunya amb Espanya. "Ciutadans representa més la idea que jo tinc sobre aquest tema", ha defensat.

"Darrerament, el PSC no defensa el que la majoria de militants pensa", afegeix Miguel Garcia. Per això, comparteix plenament el lema 'Mejor Unidos' que promou el partit de Rivera. Creu que és "absurd" plantejar ara que Catalunya tingui estat propi perquè "són temps per a la unitat, no per aixecar fronteres". "Aquí hi cap tothom, en una Catalunya forta, però unida amb Espanya", ha dit. "I hi ha molta més gent de la que pensa com nosaltres", ha conclòs.

Per la seva banda, Ferran Martorell, expresident del RDC Espanyol, ha relatat que durant anys no havia votat cap partit en les diverses conteses electorals. També ha explicat que, veient la corrupció a la societat i també la política -com a part de la societat-, un dia va decidir portar una corbata de color negre "que em canviaria per una del Carrascal quan s'acabés la corrupció", ha dit, fent al·lusió a les vistoses corbates multicolors que lluïa a la televisió el periodista José María Carrascal. Ciutadans ha estat, per a Martorell, el partit que l'ha fet sortir del vot en blanc. "Vaig deixar passar tres votacions en blanc, fins que va aparèixer C's, un partit del que, de moment, no em consta cap cas de corrupció", afirma. "Crec en el programa, en l'Albert, i per això he decidit unir-me", ha constatat.

stats