Política 17/07/2015

L'alcalde d'Argentona representarà la CUP a la nova executiva de l'AMI

El futur president, Carles Puigdemont, que substitueix aquest divendres a Josep Maria Vila d'Abadal al capdavant de l'entitat independentista, introdueix l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, en la seva candidatura de "consens"

Núria Orriols
1 min

BarcelonaLa candidatura de "consens" que preparava Carles Puigdemont per liderar l'Associació de Municipis per la Independència també inclourà la CUP. Serà Eudald Calvo, alcalde d'Argentona, el cupaire que tindrà presència a la nova executiva que es ratifica aquest divendres a l'assemblea general de Valls que celebra l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont substituirà a Josep Maria Vila d'Abadal al capdavant de l'entitat i es renovarà l'Executiva —formada pel president, vicepresidents, secretari, tresorer i vocals— i la Junta Directiva —que en forma part un representant de cada comarca. La seva intenció, a l'hora d'agafar el relleu, era teixir un equip de "consens" integrant les diferents sensibilitats de l'entitat i elegint nous representants que reflectissin també el resultat de les eleccions municipals el 24 de maig. En aquest sentit, a la CUP, que ha guanyat suports en els últims comicis locals, se li reservava un paper en la nova direcció.

L'AMI és una de les entitats més representatives del sobiranisme civil —malgrat estigui formada per alcaldes— i l'integren 712 municipis, dels 947 municipis que té Catalunya. Girona és la única capital de província que en forma part —Puigdemont n'és l'alcalde— mentre que Reus, que tal com va avançar l'ARA s'hi va integrar la setmana passada, és el municipi més gran en habitants que en forma part.

stats