Tribunals

Arxivada la causa per agressió sexual contra Daniel Serrano, ex número dos del PP a Catalunya

El jutge no veu prou indicis d'una relació no consentida i violenta amb una companya de partit el 2016

2 min
El secretari general del PP a Catalunya, Daniel Serrano

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa oberta contra l'ex número 2 del PP a Catalunya, el diputat al Parlament Daniel Serrano, per presumpta agressió sexual. El jutge considera que no ha quedat "degudament justificada la comissió dels delictes" i opta per no obrir judici oral contra ell. L'expopular va ser apartat del partit ara fa un any després que sortís a la llum que el TSJC l'estava investigant per una presumpta agressió sexual a una companya de partit. Serrano, tot i això, va obtenir igualment el seu escó a la cambra catalana al març després de la marxa d'Eva Parera de la bancada popular, ja que era el següent a la llista. Encara que en un inici s'havia compromès a no agafar l'acta si es donava el cas, finalment va decidir entrar al Parlament com a no adscrit després de donar-se de baixa del PP.

El fet que obtingués la condició d'aforat va provocar que la causa tornés al TSJC després que la justícia ordinària l'assumís durant uns mesos. Poc després del retorn a l'alt tribunal, la defensa de Serrano en va demanar l'arxiu provisional, una petició que també va secundar la Fiscalia -l'acusació particular s'hi oposava- i que ara ha avalat el tribunal. Els fets investigats es remunten al 2013, quan Serrano i la denunciant van mantenir una "relació sentimental sense compromís de convivència". La dona sosté que el març del 2015 sí que van començar una relació més estable i que al cap de poc temps Serrano va iniciar l'actitud violenta. El novembre del 2016, segons la denunciant, Serrano "la va forçar" a mantenir "una relació no consentida de sexe violent i agressiu" a casa d'ella. Des de llavors, assegura, també va patir bullying dins del partit. Serrano ha negat en tot moment aquestes acusacions i ara el jutge li dona la raó, després de concloure que "les versions de la denunciant i del denunciat són absolutament irreconciliables".

"Una relació bona, amb missatges de suport"

En la resolució, el tribunal subratlla que la documentació aportada a les xarxes socials de la denunciant i del mateix Serrano demostra que, almenys públicament, van continuar mantenint després del mes de novembre del 2016 "una relació bona, amb missatges de suport" d'ella al dirigent popular pel seu ascens a càrrecs de més responsabilitat política dins el partit. "Del llenguatge utilitzat per la denunciant en aquests missatges i de les respostes del denunciat no es desprèn en absolut que les relacions sexuals que tots dos van mantenir en aquella època no haguessin estat consensuades sinó tot el contrari", remarca el veredicte. El tribunal també destaca que Serrano va aportar proves que demostrarien que en les tres dates en què se situen els fets (24 de març del 2015, 21 de juny d'aquell mateix any i 13 de novembre del 2016) no va estar ni va poder estar en companyia de la denunciant i que els dies posteriors "el comportament de la denunciant va ser incompatible amb la comissió dels delictes que s'imputen al denunciat", com també "en els tres anys següents fins a la presentació de la denúncia". Amb tot això a sobre la taula, el TSJC considera que no cal obrir judici oral, una decisió que les parts poden recórrer.

stats