Crisi al PP català: es queda amb només dos diputats al Parlament

Daniel Serrano, imputat per agressió sexual, ha decidit agafar l'acta però donar-se de baixa del partit

2 min
Albert Fernández Saltiveri, al centre de la foto, entre Alejandro Fernández i Daniel Serrano

BarcelonaEls incendis no s'aturen al PP, ara a Catalunya. Segons ha pogut saber l'ARA, els populars es quedaran amb només dos diputats al Parlament. L'ex número 2 del partit Daniel Serrano –que va ser suspès de militància després d'un cas de presumpta agressió sexual pel qual està imputat– ha comunicat a la formació que agafarà l'acta de diputat que ha deixat Eva Parera –és el següent a la llista– però que es donarà de baixa del partit. Els populars, doncs, es quedaran amb només dos diputats al Parlament: Alejandro Fernández i Lorena Roldán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts populars, aquesta és la decisió "definitiva" que ha pres Serrano, tot i que el partit ha intentat en les últimes hores convèncer-lo perquè no agafi l'acta de diputat. De fet, aquest va ser el compromís de Serrano quan el gener de l’any passat va ser apartat de la formació per una presumpta agressió sexual. Llavors, les llistes ja no es podien modificar i Serrano, que era la mà dreta d’Alejandro Fernández, es va comprometre en un comunicat a no agafar l’acta si algun dia corria la candidatura. Ha arribat aquest moment i quan els populars pensaven que desfent-se de Parera guanyarien un temps de tranquil·litat, ha arribat la crisi.

Fonts populars remarquen que en el seu moment Serrano va dir “literalment” que no agafaria l’acta i que l’escenari actual és el pitjor dels que podien preveure: es queden amb només dos diputats del partit Segons les mateixes fonts, aquesta és una decisió personal de Serrano que ja ha comunicat a Fernández, el seu principal interlocutor aquests dies. La incògnita ara és quin serà el paper de Serrano al Parlament i si anirà completament per lliure com a diputat no adscrit o, tal com apunten fonts populars, es coordinarà igualment amb els altres dos diputats del PP i actuarà com si fos un parlamentari independent però alineat amb els populars.

Després de mesos pressionant perquè Parera –que era independent i ha impulsat el partit Valents– deixés l'escó, ara el PP veu com es queda sense el tercer parlamentari. Els populars catalans preveien que després que Parera deixés l'escó, Serrano s'inhibís i el següent candidat, el cap de gabinet de Fernández, Eduardo Bolaños, fos qui s'apoderés de l'escó. La resposta de Serrano, però, va ser que s'ho estava pensant. L'ex número 2 del PP va ser apartat del partit ara fa un any després que sortís a la llum que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya –llavors era aforat– l'estava investigant per una presumpta agressió sexual a una companya de partit.

El TSJC va rebre el cas el 2 de novembre del 2020 procedent del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona i el 18 de desembre del 2021 va declarar per primera vegada. Ara, havent deixat de ser diputat, la causa la torna a portar el jutjat d'instrucció i no pesen mesures cautelars sobre ell, ja que ni la Fiscalia ni la denunciant les han demanat. Serrano sempre ha negat els fets. De fet, fonts del seu entorn apunten a l'ARA que la decisió d'agafar l'escó és "meditada" i que la pren per demostrar que els fets pels quals se l'acusa són "falsos" i la denúncia ha intentat "destruir-li la vida".

stats