Política 10/04/2017

Una dona "brillant" i amb "sentit d'Estat": dirigents i partits polítics recorden Chacón

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es confessa "xocat" per la notícia i envia el seu condol a la família i al partit de l'exministra de Defensa. Rajoy subratlla la "incansable dedicació" en la seva carrera política

Ara
2 min
L'exministra de Defensa Carme Chacón, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes mostres de condol per la mort de Carme Chacón s'han multiplicat aquest diumenge al vespre des dels partits i dirigents de tots els colors polítics. Entre els primers de fer-ho hi ha el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras. El primer s'ha confessat "xocat" per la mort de la socialista en un missatge al seu compte de Twitter i ha enviat tot el seu "afecte" a la família i al partit de Chacón. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns, Puigdemont també ha lamentat que hagi estat "una mort molt prematura" d'una mare "amb moltes il·lusions per al seu fill" i per una "política catalana de molt de relleu, que va arribar a nivells de responsabilitat molt elevada". Junqueras, també en un tuit, ha donat el condol a familiars i amics.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també ha traslladat a través de Twitter el seu condol, i ha recordat l'exministra com "una gran política amb sentit d'Estat". Rajoy també ha enviat una carta al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per expressar-li el seu condol en nom del govern espanyol. A la carta, el president espanyol recorda la "important trajectòria" de Chacón al servei de la "vida pública i de tots els ciutadans". Rajoy recorda la seva "incansable dedicació" i el seu "sentit del deure" de la socialista.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, l'ha destacat com una dona "brillant i de gran capacitat política". Per la seva banda, Albert Rivera ha dit que "és un dia trist per a la política espanyola". La cap de files de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha fet èmfasi en la seva "lluita per la igualtat entre homes i dones", perquè ha assegurat que "va trencar motlles". Per la seva banda, el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha lloat la "coherència" de Chacón per abordar la situació de Catalunya i Espanya tot i la "discrepància política".

El món dels comuns també ha lamentat la mort de l'exministra i el seu líder, Xavier Domènech, ha destacat la seva "força i vitalitat". Des de la CUP, la diputada Mireia Boya, ha enviat "una abraçada a tota la família de socialistes i molts ànims".

La família reial espanyola s'ha sumat als missatges de condol tot destacant el "compromís i servei" de Chacón. "Mai oblidarem el seu compromís i servei a Espanya, molt especialment com a ministra de Defensa", diuen els reis en un telegrama a la gestora del PSOE.

stats