Política 01/09/2011

Bustos es reunirà amb el conseller Boi Ruiz per abordar la "situació d'alarma social"

El president de la Federació de Municipis ha demanat la trobada després dels desallotjaments en quatre centres de primària de la comarca

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha anunciat que es reunirà "properament" amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per abordar la situació "d'alarma social" generada arran de les retallades als CAP. L'alcalde ha demanat la reunió després del polèmic desallotjament dels veïns que es concentraven durant les nits als CAP de Ca n'Oriach de Sabadell, Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. Bustos s'ha reafirmat en la declaració signada per la Junta de Portaveus aquest Juliol, que manifestava el seu rebuig a qualsevol mesura que minvés la qualitat del servei públic d'atenció primària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Bustos, el conseller ha mostrat la seva predisposició a seure en una taula per "trobar línies d'actuació" i donar "respostes adients a les inquietuds de la ciutadania". Està previst que en aquesta reunió, que s'ha de celebrar "properament", hi assisteixin també alcaldes d'altres municipis de la comarca. L'alcalde de Sabadell ha explicat que es reafirma en la posició expressada en la declaració institucional en defensa del sistema públic d'atenció primària que la Junta de Portaveus de l'Ajuntament va aprovar el 15 de juliol.

En aquesta declaració, la Junta de Portaveus manifestava el seu rebuig a qualsevol mesura que minvés la qualitat del servei públic d'atenció primària. Concretament, s'expressava la preocupació per la pressió que es produiria sobre el servei d'Urgències de l'Hospital Taulí i el CUAP Sant Fèlix a conseqüència del tancament dels serveis de cap de setmana i nocturn de la major part de CAP de la zona sanitària de Sabadell.

Respecte a la reunió amb Ruiz, Bustos ha assegurat que "nosaltres no som oposició. Com a municipis, som també govern i mantindrem una lleialtat institucional", tot i que també ha recordat que "la màxima lleialtat que hem de mantenir és amb la defensa dels drets dels nostres ciutadans".

stats