Política 14/09/2013

Herrera: “La carta de Rajoy demostra que no ha entès res"

El líder d'Iniciativa ha considerat insòlit el fet que el govern espanyol no sàpiga veure que la desafecció a Catalunya s'agreuja "per la falta d'una resposta intel·ligent i democràtica" de Madrid

Europa Press
1 min
Herrera ahir va omplir el Teatre del Raval en la conferència anual que fa per la Diada.

BarcelonaEl líder d'ICV, Joan Herrera, ha dit aquest dissabte que la carta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al de la Generalitat, Artur Mas, en què no accepta una consulta sobre el futur de Catalunya demostra que l'executiu espanyol "no ha entès res". En declaracions a Europa Press, ha considerat insòlit el fet que el govern espanyol no sàpiga veure que la desafecció a Catalunya s'agreuja "per la falta d'una resposta intel·ligent i democràtica" de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha criticat que Rajoy respongui de la mateixa manera ara que fa un any, després de la massiva participació ciutadana en la Diada, per la qual cosa la posició dels populars demostra que busquen "silenciar la majoria". El dirigent ecosocialista ha negat que el rebuig a fer una consulta d'autodeterminació es justifiqui per motius legals, ja que "saben perfectament que hi ha vies per convocar-la".

Herrera ha atribuït el rebuig del líder del PP a la seva "por" i al dèficit democràtic del seu govern davant d'una demanda que és transversal a la societat catalana, ha afegit.

stats