Política 21/11/2016

David Cid (ICV), sobre els pressupostos del Govern: "Són els comptes de Convergència"

El dirigent ecosocialista fa una crida a ERC i la CUP a pactar uns pressupostos socials amb els 'comuns', si no se'n surten amb el Partit Demòcrata

Jordi Mumbrú
1 min
Aina Vidal i David Cid a la seu d'ICV.

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, David Cid, diu que la proposta dels pressupostos presentada per Junts pel Sí a la CUP hauria de preveure la recaptació de més impostos per destinar els ingressos a "reduir les desigualtats i el risc de pobresa". Cid ha posat com a exemple "la renda garantida i les beques menjador" i ha assegurat que coincideix amb el diputat de la CUP Benet Salellas que ha criticat que es tracta d'uns pressupostos "continuistes". "Són els pressupostos de Convergència", ha dit Cid. En aquest sentit ha fet una crida a ERC i la CUP a pactar uns pressupostos socials amb els 'comuns', si no se'n surten amb el Partit Demòcrata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Revisar les pensions

La diputada al Congrés Aina Vidal ha anunciat que ICV iniciarà en els pròxims dies una campanya a favor del sistema de pensions i ha dit que cal traslladar "el debat al territori". Aquests dies començarà la revisió del Pacte de Toledo al Congrés. Els fulletons que ICV repartirà pel carrer intenten desemmascarar "cinc mentides" sobre les pensions com, per exemple, que són insostenibles.

Benvinguda a Enric Millo

El dirigent ecosocialista també s'ha referit al polític popular Enric Millo, que avui prendrà possessió del càrrec. "Tenim exigències concretes per al senyor Millo. Primer, que deixi de fer de policia del govern, i que deixi de perseguir polítics i ajuntaments i s'obri una etapa de normalitat democràtica". Cid també li ha demanat que es dediqui a "resoldre els problemes reals de la gent i a treballar perquè el govern de l'Estat solucioni la situació dramàtica del servei de Rodalies".

stats