Política 08/04/2015

CiU exigeix la compareixença de Fernández Díaz al Congrés per haver vinculat sobiranisme i jihadisme

La federació insisteix que el ministre hauria de donar explicacions de manera "immediata" a la comissió d'interior

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu /ACN

BarcelonaEl grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha demanat aquest dimecres la "compareixença immediata" del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la comissió d'interior, perquè "doni les explicacions oportunes" per les seves darreres declaracions a Catalunya Ràdio, on ha vinculat el jihadisme i el sobiranisme. Arran de l'operació contra el terrorisme jihadista que ha tingut lloc aquest dimecres a diversos punts de Catalunya, el ministre ha assegurat que el procés i la feina d'entitats com ara Nous Catalans –vinculada a CDC– han dificultat la lluita antijihadista perquè han volgut ocupar-se elles soles de la col·laboració amb els imams.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha declarat que durant un temps s'ha ''frivolitzat'' el problema i s'ha aprofitat per fer ''proselitisme'' de la independència de Catalunya entre la comunitat musulmana. El ministre creu que la Fundació Nous Catalans va treballar ''al marge'' de la integració social de la comunitat i ha recordat que un col·laborador d'Àngel Colom va haver de ser expulsat per atemptar contra la seguretat de l'Estat.

Les declaracions del ministre han obtingut una ràpida resposta per part del conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, que les ha qualificat d'"absolutament desafortunades", i del director de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, que ha dit que són "una barbaritat" i "absolutament falses".

Per a Colom, l'ordre d'expulsió al Marroc del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, Nouredin Zianni, per promoure el salafisme va ser una acció "directament política" del CNI, "sense cap mena de prova".

stats