Política 15/06/2015

C's veu Unió "absolutament dividida" i vaticina la fi de CiU

El portaveu del partit, Matías Alonso, diu que des de fa mesos les enquestes reflecteixen un transvasament de vots des de les posicions més moderades dins del "nacionalisme històric català no separatista" cap a Ciutadans

Efe
2 min
El secretari general de Ciutadans, Matías Alonso / ACN

BarcelonaEl portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, ha dit aquest dilluns que Unió està "absolutament dividida" després de la consulta d ediumenge i ha augurat que la federació nacionalista té "data de caducitat", una ruptura que creu que es produirà quan Artur Mas presenti la seva "llista del president" de cara a les catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Alonso ha afirmat que la consulta interna dels democratacristians posa en evidència que Unió està "absolutament dividida" entre els que defensen sense embuts el 'sí' a la independència i els que advoquen pel "sí però", pel que veu la formació de Duran i Lleida amb "serioses dificultats". La direcció del partit de Josep Antoni Duran i Lleida va guanyar la consulta interna obre el full de ruta sobiranista amb un escàs marge d'avantatge de gairebé 5 punts entre el 'sí', que va obtenir el 50,9 % dels vots, i el 'no', que va aconseguir el 46,19 %, cosa aboca el partit a la ruptura.

Preguntat sobre si la situació interna d'Unió pot beneficiar al seu partit, com ja havia advertit fa unes setmanes el secretari general general dels democristians, Ramon Espadaler, Alonso ha explicat que des de fa mesos les enquestes reflecteixen un transvasament de vots des de les posicions més moderades dins del "nacionalisme històric català no separatista" cap a Ciutadans.

Missatge a Rajoy: no s'haurien de fer coincidir les generals amb les catalanes

Alonso, a més ha demanat al president del Govern central, Mariano Rajoy, que no avanci les eleccions generals per fer-les coincidir amb les catalanes, perquè "la veritable urgència" és frenar "el deliri separatista" de Mas el 27S, en els comicis autonòmics. Fer el contrari, ha afegit, seria un "error". C's sortia així al pas de les informacions aparegudes aquest dilluns que apunten que diversos empresaris de Catalunya han demanat a Rajoy que avanci les generals per fer-les coincidir amb les catalanes i frenar d'aquesta manera el pla sobiranista d'Artur Mas.

stats