DIADA 11 DE SETEMBRE
Política 11/09/2015

Colau reivindica Allende i lamenta que el govern de Trias no donés suport a l'acte d'homenatge a l'expresident xilè

Els candidats a la presidència de la Generalitat Miquel Iceta i Lluis Rabell i el cantant Joan Manuel Serrat també assisteixen a l'homenatge

Acn
2 min
Homenatge a Salvador Allende al Carmel/ACN

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha donat suport institucional aquest divendres a l'acte d'homenatge a Salvador Allende. De fet, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha manifestat que és "lamentable que aquesta iniciativa protagonitzada per la comunitat xilena deixés de tenir suport institucional en l'últim mandat municipal". Colau ha dit que és un "orgull" que aquest govern hagi pogut recuperar el reconeixement just a la figura d'Allende i tot el que representa. En aquest acte també hi ha participat el cantant Joan Manuel Serrat i hi ha assistit el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, i el de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte d'homenatge a Allende, que ha tingut lloc al Carmel, a la plaça que porta el mateix nom que l'expresident xilè, ha servit per recordar la seva figura. Fins i tot s'han pogut sentir les darreres paraules d'Allende abans que morís, que van ser gravades per ell mateix. "Jo no renunciaré", va dir el que era president de Xile, que va afegir que pagaria amb la seva vida per la lleialtat del poble.

Entre els intervinents a l'acte, el cantant Joan Manuel Serrat, que ha lamentat que aquell Onze de Setembre a Xile va morir un gran somni, una gran esperança per la unitat popular i van morir "amics d'una època molt jove". Serrat ha acabat el seu discurs dient: "Tant de bo puguem fer tot el que somiem i siguem capaços de lluitar perquè els qui tenen la nostra administració temporal es vegin obligats a fer-ho".

Colau carrega contra Trias

En declaracions als mitjans, Colau ha dit que "és un autèntic plaer i un honor poder tornar a presenciar l'acte d'homenatge a Salvador Allende". Ha carregat, tot seguit, contra el govern anterior de Xavier Trias: "És lamentable que aquesta iniciativa protagonitzada per la comunitat xilena deixés de tenir suport institucional en l'últim mandat municipal". En aquest sentit, ha indicat que la Barcelona que volen "és la que recorda Casanova, però també a Allende, que sempre ens ha representat i ens segueix representant".

Per la seva part, el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha ressaltat que Allende era "una personalitat històrica i un exemple de dignitat i fidelitat a la seva gent i als ideals de la justícia social. És un bon moment per recordar-ho, perquè avui que vivim una terrible crisi humanitària amb molts refugiats que intenten salvar la vida, recordem amb molta tendresa l'exemple del poble xilè que va acollir els espanyols i catalans que van fugir del feixisme".

Rabell ha ressaltat que la Catalunya social que vibra recordant les paraules d'Allende és la que necessita tenir una forta representació i és la que pot obrir una sortida democràtica a l'atzucac que s'està vivint.

stats