Política 02/11/2017

De la concentració al Parlament a una gran manifestació el 12-N: les protestes per l'empresonament dels consellers

Crida per la Democràcia convoca diverses mobilitzacions "pacífiques i cíviques" per als pròxims dies

Ara
1 min
Concentració aquest dijous al matí a la plaça Sant Jaume

BarcelonaRàpida organització al carrer després que la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela hagi dictat presó incondicional per als consellers que ja han declarat -a excepció de Santi Vila, que la pot eludir si paga 50.000 euros-. Crida per la Democràcia està fent circular un missatge on programa diverses mobilitzacions "pacífiques i cíviques", entre avui i el diumenge 12, per protestar contra l'empresonament "intolerable" dels representants del "Govern legítim":

  • Aquest dijous ja hi ha previstes concentracions a les 19.00 h davant del Parlament i davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A les 22.00 h es demana que es faci cassolada.
  • Divendres, 3 de novembre, es repetiran les concentracions davant dels ajuntaments a les 19.00 h.
  • Diumenge, 5 de novembre, es farà una "gran encartellada".
  • Diumenge, 12 de novembre, Barcelona acollirà una "gran manifestació" per exigir la llibertat de tots els presos polítics.

Aquest dijous al matí centenars de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar la repressió de l'Estat, coincidint amb les declaracions a Madrid dels membres del Govern i de la mesa del Parlament. Els representants de l'Ajuntament han fet un minut de silenci abans de l'acte i, després, s'han cridat consignes com "El nostre president és Puigdemont", "Llibertat Sànchez i Cuixart" o "Fora, fora, fora la justícia espanyola". A les 16.00 h una multitud ha rebut els membres de la mesa del Parlament a l'estació de Sants, després que el jutge del Tribunal Suprem acceptés la seva petició d'ajornar les declaracions fins dijous vinent, 9 de novembre.

stats