Política 13/06/2016

Convergència obre el congrés fundacional del nou partit a tota la militància

Irene Rigau presidirà el conclave, que se celebrarà al Fòrum de Barcelona

Oriol March
1 min
Tot i que consideren que l’estat propi és “irreversible”, hi ha sectors del partit que creuen que no es pot arriscar tant pel procés.

BarcelonaConvergència ha decidit obrir el congrés fundacional del nou partit a tota la militància, segons assenyalen a l'ARA fonts del partit. Això suposa un canvi respecte els anteriors conclaves de la formació nacionalista, als quals hi assistien els delegats que triaven el territori i la direcció. D'aquesta manera, la idea de la direcció és que es tracti d'un congrés més obert i que estigui oberts a les aportacions de tots els afiliats. El conclave se celebrarà al recinte del Fòrum de Barcelona i estarà presidit per Irene Rigau, exconsellera d'Ensenyament i presidenta del consell nacional de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El passat 21 de maig, els militants de Convergència van decidir impulsar la fundació d'un nou partit amb un 67% dels vots en una consulta interna inèdita. La idea, segons ha expressat diverses vegades el president del partit, Artur Mas, és la d'agafar les millors "arrels" de CDC per tal d'impulsar una nova eina situada en el "centre ampli" sobiranista.

Està previst que Convergència activi una comissió per dissoldre progressivament les sigles.

stats