POLÍTICA
Política 09/04/2013

El Parlament farà un debat monogràfic sobre la situació dels joves enmig de la crisi econòmica

La Junta de Portaveus haurà de fixar la data per celebrar el pla que va proposar el PSC i han demanat també CiU, ERC, ICV-EUiA, C's i CUP

Acn
1 min

BarcelonaEl Parlament farà un debat general sobre la situació de la joventut davant les "dramàtiques conseqüències de la crisi", sol·licitat conjuntament per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP, i que aquest dimarts al matí la Mesa de la cambra ha admès a tràmit. A partir d'ara correspon a la Junta de Portaveus acordar-ne el dia de celebració dins l'actual període de sessions, que acaba el 31 de juliol. Aquest serà el primer debat monogràfic d'aquesta legislatura i el Govern debatrà amb tots els grups parlamentaris els efectes de la crisi en els joves i les polítiques específiques per fer-hi front. La proposta inicial va ser llençada pels socialistes, i la resta de grups favorables s'hi van sumar després.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els sol·licitants del ple -que finalment han estat sis grups- han demanat aquest debat tenint en compte també la resolució aprovada per unanimitat a l'assemblea general ordinària del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya el 2 de març de 2012, en què s'instava el Parlament a celebrar un ple monogràfic. Els grups proposen com a temes objecte del debat la diagnosi dels efectes de la crisi entre els joves de 16 a 30 anys, un pla de xoc contra l'atur juvenil, polítiques específiques d'ajuda a l'emancipació, i mesures per garantir la formació i l'accés al sistema educatiu no obligatori.

stats