Política 01/11/2012

Un crit de "Viva Franco" es cola en un acte del PP a l'Hospitalet de Llobregat

La líder dels 'populars' i altres dirigents del partit s'han mostrat passius davants dels crits d'un assistent no identificat que ha enaltit la figura del dictador

Josep Ferrer
1 min
Alícia Sánchez-Camacho, en l'acte de l'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de LlobregatEls dirigents del Partit Popular (PP), amb la seva presidenta al capdavant, Alícia Sánchez Camacho, no han sabut reaccionar quan aquest migdia un assistent a un acte del partit al barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, una castanyada organitzada pel partit, ha cridat "viva Franco" almenys una vegada, com se sent en l'enregistrament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La transcripció exacta de l'episodi és aquesta: "Viva Alicia, bravo! Bravo! Viva España! Viva Catalunya unida! Viva Franco [una altra veu d'home, de fons]! Viva los catalanes! Catalanes somos todos!".

Entre 'viva' i 'viva' de la veu masculina principal, se sent un 'viva' enriolat de resposta de Sánchez-Camacho, que afegeix un "'sí señor, sí'" quan l'entusiasta seguidor subratlla el "'catalanes somos todos'". I entremig de tot plegat es cola el 'viva Franco' d'un altre home, que se sent més fluix i que no obté cap resposta –ni favorable ni desfavorable– de la presidenta del PP a Catalunya.

Tot ha succeït en una improvisada roda de premsa a peu de carrer amb periodistes. Quan la líder popular ha acabat la seva primera intervenció, entre el públic i de forma espontània, s'ha pogut escoltar en castellà, "viva Alícia, viva Espanya, viva Catalunya unida, viva los catalanes, catalanes somos todos i Viva Franco". Davant d'aquest darrer crit, cap dels dirigents populars presents ha dit res al respecte ni l'ha recriminat.

Un lector ha assegurat a l'ARA que el crit ha estat fet per un veí "d'esquerres que volia fer la punyeta" i que la gent que tenia al seu voltant "l'ha fet callar". L'incident no ha anat més enllà i Alícia Sánchez Camacho ha continuat la roda de premsa amb tota normalitat.

stats