Política 16/10/2013

Un grup d'advocats expert en patents alerta que la llei no permet registrar l'estelada

Argumenten que per registrar-la hauria de tenir un caràcter de novetat i singular

Ara
1 min

BarcelonaL'empresa d'advocats i agents de propietat industrial i intel·lectual J. Isern Patentes i Marcas alerta que el símbol independentista de l'estelada "no pot ser registrat" davant l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) perquè "no acompleix els requisits que marca la llei". Subratllen que la normativa estableix que per registrar-la hauria de tenir un caràcter de novetat i singular. Aquest dimecres el diari La Razón publica que "un antiindependentista" de Castelló té "la patent de l'estelada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els experts argumenten que per registrar un disseny industrial i tenir exclusivitat d'ús, aquest disseny ha de ser "innovador", considerant-se com a nou aquell disseny que no ha estat accessible al públic abans de la data de presentació de la sol·licitud de registre.

"L'estelada utilitzada habitualment per la gent en manifestacions públiques no pot ser propietat exclusiva de ningú, és de domini públic. Una altra cosa seria una variació, composició o disseny de fantasia nou i original basat en l'estelada que sí que seria registrable. Però el registre de la estelada habitual no seria innovador ni singular i per tant el registre seria totalment anul·lable", assegura Pepe Isern, soci de J. Isern Patentes y Marcas.

Des d'aquesta pàgina de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques es poden veure els dissenys independentistes que ha registrat l'empresari José Antonio Blázquez Jiménez.

stats