Política 04/02/2018

Puigdemont cita els diputats de JxCat a Brussel·les per debatre les diverses fórmules sobre la investidura

ERC analitza demà la proposta en la reunió de la permanent nacional

Ara
2 min
Una delegació d'ERC es desplaça a Brussel·les per negociar la investidura amb Puigdemont

BarcelonaEl president Carles Puigdemont ha citat els diputats de Junts per Catalunya (JxCat) a una reunió del grup parlamentari aquest dilluns al matí a Brussel·les, tal com ha pogut saber 'El Món' i ha confirmat l'ARA. Excepte Jordi Turull i Josep Rull, que tenen retirat el passaport com a mesura cautelar del Tribunal Suprem, i Jordi Sànchez, empresonat, la resta de diputats del grup parlamentari aniran a la capital belga en un vol a les set del matí per debatre amb el president les diverses fórmules que hi ha sobre la taula per desencallar la situació i que han de permetre mantenir els principis de legitimitat i governabilitat. Per la seva banda, ERC analitzarà demà la proposta en la reunió de la permanent nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, fonts de JxCat han explicat que la reunió que han mantingut avui les dues delegacions de JxCat i ERC a Brussel·les "ha anat bé i ha estat constructiva" i que les dues forces "estan en vies de restablir la confiança perduda arran de la investidura fallida". Els contactes, però, continuaran en els pròxims dies per avançar en la línia d'investir el president Puigdemont. L'objectiu és trobar una solució que acontenti els dos partits després que el president del Parlament, Roger Torrent, ajornés el debat d'investidura davant la indignació de JxCat i també de la CUP.

Fonts d'ERC, que s'han desplaçat a la capital belga, han remarcat aquest matí que "la predisposició d'Esquerra per arribar a un acord i recuperar com més aviat millor les institucions ha estat, és i serà total". L'estratègia dels republicans fins ara ha estat la de defugir el conflicte davant la repressió de l'Estat. Amb el seu president, Oriol Junqueras, a la presó i diputats com Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa en llibertat condicional, els republicans no estan disposats a posar-los en perill per pur simbolisme en referència a la investidura de Puigdemont, que serà tombada pel Tribunal Constitucional i posarà en el punt de mira el nou president del Parlament, Roger Torrent. Avui mateix en una entrevista a l'ARA, el diputat Ernest Maragall adverteix que "un no president no val cap presoner més".

Tot i els missatges que va enviar al conseller Toni Comín en què semblava que tirava la tovallola, Puigdemont va assegurar ahir que no defallirà "per més dificultats que hi hagi, per més repressió, per més injustícia i per més gent que hi hagi a la presó". "Us animo a continuar, nosaltres no defallirem, jo no defalliré", va reivindicar en una intervenció per vídeo en un acte de l'ANC a Reus, en què es va dibuixar un gran llaç a terra fet amb espelmes enceses.

stats