Junts es contraposa a ERC en la manifestació: "Si la gent no està satisfeta no se la pot criticar"

Borràs encapçala la delegació del partit per la suspensió de seu rol institucional

2 min
La presidenta de Junts, Laura Borràs, encapçalant l'ofrena al monument de Rafael Casanova

BarcelonaSi bé per a Esquerra aquesta Diada ha sigut una jornada complicada, Junts no ha viscut moments de tensió sonats amb els manifestants independentistes ni dissabte a la nit al Fossar de les Moreres ni tampoc aquest diumenge durant la mobilització convocada per l’Assemblea. I la formació s’ha bolcat en la protesta, malgrat el manifest que carregava contra els partits –en particular ho feia contra l’estratègia de diàleg del president, Pere Aragonès–. Encapçalats per la presidenta de la formació, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, una àmplia delegació del Govern –alguns consellers com Josep Maria Argimon, fins i tot amb la samarreta de l’ANC– ha desfilat per l’avinguda Paral·lel de Barcelona entre peticions de fotos i selfies dels assistents. En el cas de Borràs també ha rebut alguns crits de "presidenta".

"La gent ens va fer un encàrrec i, si no està prou satisfeta, lluny de criticar, el que hem de fer és veure com podem explicar-nos millor i donar sortida al clam del carrer", ha afirmat l’exconseller Jordi Turull en declaracions als mitjans de comunicació abans de començar la mobilització. "Tothom al carrer", havia certificat hores abans Laura Borràs en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova: "Cal que ens mantinguem actius i mobilitzats".

La vicepresidenta de la mesa amb funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, a l'ofrena floral de Rafael Casanova.

El rol de Borràs

Laura Borràs, a diferència de l’any passat, quan va encapçalar l’homenatge del Parlament a Rafael Casanova, aquest any ho ha hagut de fer de la mà de Junts, com a presidenta del partit. Està suspesa des del 28 de juliol i, per tant, ha assumit el rol de representació institucional la diputada d’Esquerra i vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, acompanyada de la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp (PSC), així com els secretaris Ferran Pedret (PSC), Aurora Madaula (JxCat) i Ruben Wagensberg (ERC) –Carles Riera (CUP) no hi ha assistit, ja que l'esquerra anticapitalista no fa ofrena a Rafael Casanova–. Mentre desfilaven i posaven les flors sota l’estàtua, s’ha sentit algun xiulet.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, i el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, a l'acte d'Òmnium.

L'episodi de la mesa del Parlament no ha estat l’únic en què s’ha fet notar la suspensió del rol institucional de Borràs: a l’acte d’Òmnium a les 12 del migdia, on hi ha hagut la més àmplia representació dels partits sobiranistes també amb els sindicats de CCOO i UGT, tampoc ha estat asseguda a primera fila amb els representants de la mesa. Com a presidenta de Junts, l’han col·locat a segona línia al costat de líder d'Esquerra, Oriol Junqueras.

stats