Política 03/06/2015

Duran, en campanya interna a Unió: "No paro de parlar militant a militant per demanar el sí"

El líder d'Unió s'implica personalment en la campanya a Unió perquè les bases del partit avalin el 14 de juny la seva estratègia i condicions per seguir amb el procés sobiranista

Marc Colomer
1 min
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. EFE

Barcelona"Una vegada aprovat el text a sotmetre a consulta el 14-J, des d'aquest matí no paro de parlar militant a militant per demanar el sí". Així anunciava aquest dimecres al matí –via Tuitter– el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, la seva implicació personal en la campanya interna de cara a la consulta que el 14 de juny farà el partit sobre les condicions dels democristians per seguir al costat del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran sap que més enllà de la participació d'Unió en el procés polític català, el que es dirimeix el 14 de juny al partit és l'aval o desautorització del seu lideratge via una pregunta que ha dividit internament el partit. I s'hi implicarà fins on calgui per no sortir-ne tocat.

Pregunta polèmica

El comitè de govern d'Unió ha aprovat aquest dimarts la pregunta que formularà a la militància, que ha creat controvèrsia interna. Demana als militants del partit si creuen que Unió ha de seguir compromesa "amb el procés, des del catalanisme integrador" i condicionat, entre altres coses, al rebuig explícit a una eventual declaració d'independència, al rebuig al procés constituent fora de la legalitat espanyola i al diàleg amb l'Estat. El sector independentista liderat per Antoni Castellà ja ha avançat a l'ARA que segurament es decantaran per un "no crític".

stats