Alejandro Fernández, de repudiat a "apòstol" de Génova per al 12-M

El candidat del PP exhibeix "sintonia absoluta" amb la direcció del partit, tot i que manté la crítica als contactes amb Junts: "És de 'Barri Sèsam'"

3 min
El candidat del PPC al 12-M i líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, en un col·loqui del Club Siglo XXI a Madrid

MadridDe l'ostracisme de fa uns mesos a la "sintonia absoluta" amb Génova. La designació d'Alejandro Fernández com a candidat per al 12-M ha provocat un gir en la relació del president del PP català amb la direcció estatal del partit. Somriures, abraçades i afalacs públics. És el que s'ha vist aquest dimarts entre Fernández i Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés i mà dreta d'Alberto Núñez Feijóo, en un dinar col·loqui a Madrid organitzat pel Club Siglo XXI. "Em sento defensat i protegit pel meu partit", ha assegurat el líder del PP català, que ha lloat Tellado –a qui ha descrit com a "home molt intel·ligent" i amb "registre i color propi"– després de les "afectuoses" paraules que li ha dedicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Tellado ha parlat de Fernández com el seu "apòstol" a Catalunya tot i que fa poc més de dues setmanes Génova encara mostrava reticències cap al líder del PP català per haver alçat la veu contra decisions del president dels populars. Concretament, Fernández va criticar amb duresa els contactes dels populars amb Junts després del 23-J per explorar un possible suport a la investidura de Feijóo. El president del PP català ha demanat "no recrear-se en el que va passar fa uns mesos". Segons Fernández, ara ja està "perfectament en sintonia" amb la direcció estatal. Ara bé, també ha deixat clar que qui manté la mateixa posició des de l'estiu és ell.

Sense fer-ne sang, el líder del PP català ha llançat una crítica als moviments que va fer Feijóo. "Tinc molt clar que no tinc res a parlar amb pròfugs colpistes. Per a mi és de Barri Sèsam", ha defensat. Ara bé, repreguntat per aquest tema, Fernández ha rebutjat censurar de nou aquesta decisió del líder estatal. "Una de les obligacions de qualsevol ésser humà és no fer-se pesat", ha justificat. Una treva que també ha segellat Tellado, que l'ha batejat com a "candidat incòmode", però ha negat que ho sigui per al PP sinó per a la resta de formacions. "És el millor candidat", ha insistit després de repassar els "mèrits" de Fernández. Una trajectòria que ha qualificat de "pelegrinatge" que, ha dit, desemboca ara en la batalla del 12-M que es lliura amb "la paraula", l'arma preferida de Fernández, ara reconvertit en "apòstol".

Però ¿quin serà el destí del candidat del PP després de propagar la paraula del constitucionalisme durant la campanya electoral? El dels dotze apòstols bíblics va acabar amb un final tràgic, convertits en màrtirs. Fernández ja ha tingut set vides al PP i ha rebutjat avançar com serà la següent. "No faré com Puigdemont i parlaré del meu llibre. Estic concentrat en una cosa essencial, que és recuperar el constitucionalisme. El meu futur no crec que interessi massa", ha reblat evitant posar-se un objectiu d'escons o postular-se per mantenir la presidència del partit a Catalunya –que encara té un congrés pendent–. Fernández ha centrat gran part de les crítiques en la figura de l'expresident de la Generalitat, a qui acusa de pretendre convertir la campanya en un "reality show" sobre la seva vida.

"Les seves fricades no són importants", ha opinat, advertint també al PSC que, per seure a negociar un possible suport del PP a la investidura de Salvador Illa –com el que va passar a l'Ajuntament de Barcelona amb el socialista Jaume Collboni–, caldrà que faci un "canvi radical" i "trenqui amb el Procés". "No podem ser ingenus. No entrarem en les seves trampes", ha assegurat. Fernández ha advertit –en una sala amb un públic amb prou edat per recordar el pacte del Majestic entre Pujol i Aznar– que Junts no pot comparar-se a l'antiga Convergència. "El que tenim davant és gent nacionalpopulista amb un discurs supremacista", ha afirmat.

Qui també ha anat a escoltar Fernández és un ja recuperat Aleix Vidal-Quadras, expresident del PP català, a qui l'actual líder ha descrit com a "mestre" i "inspiració". Al seu costat durant el dinar, una altra amiga de Fernández, a qui Feijóo també ha donat una nova oportunitat en la primera línia política, la portaveu adjunta al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo. "La vida dona moltes voltes", reia Fernández a la sortida després d'abraçar-se a Tellado.

stats