L'aniversari gironí del corredor Illa: 10 km per un Montilivi de ressaca

Vestit amb ulleres de sol i pantalons curts, passa desapercebut entre els pocs gironins matiners i esquiva el centre de la ciutat

2 min
El candidat del PSC, Salvador Illa, corrent pels afores de Girona durant el dia del seu aniversari.

GironaVuit del matí en una Girona de ressaca. Centenars de gots de paper vermells descansen encara al voltant de l'estadi de Montilivi després d'haver fet història: haver esclafat el Barça i haver-se classificat per primer cop per a la Champions. Saluden un Salvador Illa difícil de reconèixer sense les seves característiques ulleres de pasta. Amb pantalons curts i la samarreta que va dur per a la marató de Barcelona, vola damunt l'asfalt mentre fa la volta a l'estadi i testimonia els vestigis de la gran festa d'ahir –bengales incloses–. "Té molt mèrit el que ha fet el Girona; el Barça està fotut", assenyala sense entrar en més detalls, recordant que ell és un perico convençut.

Salvador Illa corrent per Girona acompanyat d'un grup de periodistes i també d'Abel Garcia, el regidor del PSC a Berga amb qui entrena quatre cops per setmana i amb qui també fa maratons.

Avui fa 58 anys i els celebra amb una de les seves grans passions: córrer. Ara bé, per un territori que admet que coneix poc. Enmig de banderoles de Puigdemont x Catalunya, baixa des de la pista d'atletisme de Palau del club privat del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG). L'acompanyem cinc periodistes, tres de la caravana. Només un aconseguirà acabar els 10 km de recorregut en menys d'una hora. Els quatre entrenaments per setmana a les 5 del matí es fan notar.

Com es pronuncia GEiEG?

El recorregut d'Illa pels afores de Girona, arribant pel carrilet fins a Quart i esquivant el centre, podria fer pensar que la ciutat és un terreny hostil per als socialistes. Però cal no oblidar que Sílvia Paneque, una altra corredora de fons, en aquest cas en sentit figurat perquè porta al consistori des del 2011, va guanyar en vots les últimes eleccions municipals. L'elecció de la pista d'atletisme per començar la cursa no és casual. Amb més d'11.000 socis i més fitxes federatives que el Barça, el GEiEG és un dels pilars del teixit esportiu i associatiu de la ciutat. Però els últims anys les seves infraestructures han envellit. El PSC es vol comprometre a renovar tota la pista –l'única a Girona– si arriba a la Generalitat.

El GEiEG és un dels pilars de Girona i també d'un tipus de gironí. Els que amb ironia es classifiquen com a "gironins de tota la vida". Un elector al qual el PSC també vol arribar però que Illa coneix poc. "Què vol dir GEiEG? Com es pronuncia?", pregunta. Després de la polèmica per "Lérida", el candidat del PSC no vol més sorpreses. I menys en una Girona de Champions.

stats