02/04/2024

Una número 2 per demostrar que no hi ha pla B a Puigdemont

1 min
L’expresident Carles Puigdemont a Elna dijous passat, on va anunciar la seva candidatura com a presidenciable.

BarcelonaPoques vegades queda més clar que el candidat és el missatge que en el cas de Junts i Carles Puigdemont. Amb una estratègia focalitzada en prometre el retorn a Catalunya del president a l'exili, els detalls que es van desgranant no fan més que reforçar la idea principal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ell mateix va anunciar que no es presentarà a les eleccions europees per centrar-se exclusivament en les catalanes (renunciant a la possible taula de salvació de la immunitat parlamentària); fa uns dies es va fer públic que la candidatura es dirà Puigdemont per Catalunya (Junts serà un nom accessori), i, finalment, aquest dimarts s'ha conegut el nom de la seva número 2, Anna Navarro Schlegel.

Més enllà del prestigi econòmic que aporta, Schlegel no és un perfil de presidenciable com el que representava Laura Borràs el 2021 o el que ara s'hagués especulat si de 2 s'hi hagués situat algun pes pesant del partit. Puigdemont intenta demostrar als electors que no hi ha un pla B.

És cert que tampoc n'hi havia el 2017 i Quim Torra (el número 11 de la candidatura) va acabar sent el president. Llavors va ser la justícia la que va impedir-li revalidar la presidència de la Generalitat, precisament la mateixa rival que –en cas que obtingui els vots necessaris– Puigdemont tindrà després el 12 de maig.

stats