Protagonista col·lateral

Elena Fort, la vicepresidenta del Barça que farà de diputada al Parlament

La barcelonista ja havia estat diputada de Junts l'anterior legislatura, és advocada i no seria el primer cas d'un membre de la junta i polític alhora

2 min
Elena Fort durant l'última assemblea de compromissaris del Barça.

BarcelonaSempre ha estat vinculada a Junts i pròxima a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, però la incorporació com a diputada del Parlament de la vicepresidenta del Barça, Maria Elena Fort (Barcelona, 1970), ha estat el relleu de la setmana. Jaume Alonso-Cuevillas ha renunciat a l'acta de diputat i ella era qui el seguia en la llista dels juntaires per Barcelona –en el número 26–. Passarà a compaginar les funcions com a número 2 de Joan Laporta i portaveu del club amb la de diputada del partit a la cambra catalana. En el futur, no ha amagat mai que li agradaria ser la primera presidenta blaugrana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De totes maneres, les funcions que farà a la vegada no són incompatibles. De fet, no és la primera vegada a la història del club que passa, ni de bon tros. I fonts del Barça asseguren a l'ARA que a la junta directiva no hi ha hagut objeccions: "Cap ni una", concreten. Josep Sunyol, que va ser afusellat pels franquistes, va ser president del club i diputat d'ERC alhora; Sixte Cambra va ser senador de CiU i vicepresident, i Enric Lacalle va ser vicepresident mentre exercia de polític al PP, entre altres casos. Ara bé, el que mai va acceptar Josep Lluís Núñez quan era president és que el seu vicepresident i mà dreta, Joan Gaspart, fos el candidat d'Aliança Popular a la presidència de la Generalitat perquè era la màxima representació del partit al Principat i considerava que no podia ser tot alhora.

Es dona el cas que Fort ja té experiència en la política: va ser diputada de Junts entre el 2019 i el 2020, a més de coordinadora de grup parlamentari. Aquest coneixement de les dinàmiques parlamentàries és una de les qüestions que valoren els juntaires, però també que des de la junta blaugrana hagi donat "un impuls a l’esport femení". Fort és advocada de professió, especialista en dret públic i urbanisme, i substitueix un diputat, Cuevillas, que té un perfil polític molt diferent. Cuevillas era molt proper a Laura Borràs i el seu entorn i no se n'ha estat de fotografiar-se aquest mateix dijous amb Aurora Madaula i la diputada expulsada de Junts, Cristina Casol. En canvi, Fort va retreure la "banalització" de la violència de gènere i que ella mateixa ha estat "testimoni de les actuacions autoritàries i maleducades" de Casol.

stats