Publicitat
Publicitat

FINANCES PÚBLIQUES

Els empresaris valencians insten Fabra a exigir un nou finançament

Cansats dels titubejos del govern del PP, els empresaris valencians urgeixen la Generalitat a "reivindicar a Madrid" un sistema de finançament més bo que permeti "corregir el greuge" que ha sofert el País Valencià els últims 25 anys. Aquesta és la seva principal reivindicació després de saber les conclusions d'un informe elaborat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, en el qual es responsabilitza del dèficit permanent i de l'elevat endeutament públic valencià l'infrafinançament que rep.

L'estudi El finançament públic de la Comunitat Valenciana i les seves conseqüències econòmiques revela que si, entre el 2001 i el 2009, el País Valencià hagués rebut un finançament més just l'increment del seu deute hauria estat de poc més de 1.000 milions d'euros en comptes dels gairebé 9.000 a què ha arribat. I és que, com va assenyalar el director de l'estudi, Francisco Pérez, amb un finançament similar a la mitjana de les autonomies espanyoles, les arques valencianes haurien ingressat 7.781 milions d'euros addicionals. De fet, el País Valencià és, amb les Illes Balears i Catalunya, una de les comunitats amb més dèficit fiscal estructural.

La raó del dèficit actual

Pel responsable de l'estudi, la falta de recursos transferits per l'Estat "és la principal raó del dèficit i endeutament valencià", independentment de la gestió dels diferents governs. En aquest sentit, Pérez va destacar que, fins i tot considerant "despeses completament improductives", com el que es destina a grans esdeveniments, aquesta quantitat només representaria el 12% de l'endeutament total. L'informe constata que el País Valencià és la segona autonomia més endeutada -només per darrere de Catalunya-, la que menys va gastar per habitant entre el 2002 i el 2009 -22% menys que la mitjana- i de les que menys va rebre del sistema de finançament -9% per sota de la mitjana.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT