Política
Política 28/04/2013

Enric Millo: "El govern d'Espanya està disposat a flexibilitzar l'1,2% de dèficit si la Generalitat deixa de malgastar diner públic"

El portaveu del PPC al Parlament diu que Artur Mas ja no té excuses per no fer el pressupost, i que "ha de perdre la por del xantatge d'Esquerra"

A. Solé
2 min
El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo.

BarcelonaEnric Millo, portaveu del Partit Popular Català al Parlament, ha sigut el protagonista de l'entrevista de diumenge del 3/24, i ha dit que el president Mas ja no té excuses per no presentar un pressupost per al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Del 0,7% a l'1,2% és quasi el doble, i el govern d'Espanya està disposat a flexibilitzar-lo sempre que la Generalitat abandoni la seva posició de malgastar diner públic en coses innecessàries", ha dit Millo.

Pel portaveu popular, "Catalunya és el motor d'Espanya, i per tant la seva economia necessita un tracte diferent, i això ho estem defensant des de fa temps, sempre dins de la llei".

De totes maneres, tot i que admet que hi ha marge per negociar aquest 1,2%, "parlar d'un límit de dèficit per sobre del 2% seria estar més enllà de la realitat".

En aquest sentit, Millo ha criticat la postura dels republicans: "ERC són els experts a malgastar diner públic i culpables de la ruina de la Generalitat".

"CiU ha de perdre la por del xantatge d'Esquerra, perquè ara ja té les xifres per fer un pressupost. Ara ja no tenen excuses", ha dit.

Atur

"És bo que els governs diguin la veritat i no enganyin la gent. El govern de Zapatero i el tripartit aquí es van passar anys negant que passés res al país", ha comentat Enric Millo en relació amb la xifra d'atur. "No és el reconeixement d'un fracàs, al contrari. Ara tenim un govern responsable que està fent les reformes que s'haurien d'haver fet fa tres anys", ha comentat.

Respecte al fet que l'atur s'hagi agreujat encara més arran de la reforma laboral del PP, Millo ha respost: "Hi ha una xifra que no tenim, quin atur tindríem sense la reforma laboral? La reforma ha impedit que la situació ara sigui més dramàtica encara. És una mesura positiva que calia fer, i en el futur estarem més preparats".

stats