Política 29/10/2018

El govern espanyol estudiarà recórrer les reprovacions al rei "a mesura que es vagin produint"

La ministra Meritxell Batet defensa que és bo que al monarca se'l mantingui "fora de la pugna política"

Ara
1 min
El rei Felip VI, durant el seu discurs

BarcelonaLa ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, diu que el govern espanyol estudiarà recórrer les reprovacions al rei "a mesura que es vagin produint". Ho ha afirmat en una entrevista a la SER, després de ser preguntada per la resolució que va aprovar-se contra la monarquia al ple de l'Ajuntament de Barcelona, una declaració institucional en la línia de la que ja va sorgir del Parlament de Catalunya, en què es va reprovar el paper de Felip VI en el Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra Batet ha argumentat que és bo que al cap d'estat "se'l mantingui fora de la pugna política". "La funció del cap d'estat és simbòlica, així ho recull la Constitució; per tant creiem que cal evitar que s'utilitzi per a la confrontació", ha dit Batet.

Preguntada per la solució per a Catalunya, la ministra ha respost que "la fractura social a Catalunya no se soluciona de la nit al dia". "No hi ha una solució a curt termini, l'horitzó és lluny però cal treballar per acostar-nos-hi", ha argumentat. En aquest sentit, Batet ha defensat que ha quedat clar que "la unilateralitat ha fracassat", i que ha arribat el moment que la Generalitat "sigui clara". "Els dirigents independentistes que van proclamar la República van actuar amb frivolitat. Sabien que allò no era possible. És hora que siguin clars".

stats